Pardubice - Děčín: Svitek a Houška

Pardubice - Děčín: Svitek a Houška - Děčínský basketbalista Houška se snaží prosadit přes pardubického Svitka. | foto: Michal Klíma, MF DNES

Nymburští basketbalisté vyhráli i druhé semifinále v Pardubicích

  • 3
Basketbalistům Nymburka chybí jedno vítězství k postupu do finále play off první ligy, v němž by bojovali o pátý mistrovský titul za sebou. V druhém semifinálovém duelu Středočeši vyhráli v Pardubicích 93:62 a sérii mohou ukončit v úterý 20. května ve své hale.

Podobně vysokým bodovým rozdílem skončil i první semifinálový zápas, Nymburk v úterý doma zvítězil 89:60.

A také druhé semifinále bylo před návštěvou 3480 diváků jasnou záležitostí obhájce titulu. Pardubičtí opět bez Phillipse na soupeře neměli a tentokrát se utkání rozhodlo hned v první čtvrtině.

Domácí udrželi vyrovnaný stav jen do šesté minuty, kdy vedli 8:6, ale pak Schilb a Lee otočili skóre ve prospěch Nymburka. V druhé čtvrtině už domácí nenašli zbraň na soupeřovu obranu a naopak nestačili čelit rychlé kombinační hře Nymburka, který postupně zvýšil náskok až na 30 bodů. V poslední vteřině poločasu stačil domácí Přibyl alespoň zkorigovat trojkou z poloviny hřiště.

Po přestávce už hosté zvolnili tempo, trenér Muli Kacurin postupně zapojil do utkání všechny hráče, které měl k dispozici, a hra se částečně vyrovnala. Přesto byla dál znát jasná herní převaha Nymburka, který vždy, když chtěl, snadno odrazil snahu domácích snížit jeho vedení.

Domácí kouč Ivan Vojtko si posteskl, že chtěl odehrát vyrovnanější zápas. "Špatně jsme bránili. Sice jsme začali dobře a vyrovnaně, ale ztráceli jsme míče a oni dávali lehké koše. První čtvrtina skončila o devět, tudíž byla celkem vyrovnaná. Ve druhé čtvrtině jsme se dostávali do soubojů, ve kterých jsme neměli v této sestavě šanci, a Nymburk toho využil k získání náskoku dvaceti bodů," poznamenal Vojtko.

Nymburský trenér Kacurin ocenil přístup hráčů i výkon týmu v obraně. "To nám pomohlo zahrát velmi dobrý basket. Jsme velmi spokojeni s naší hrou a jsme rádi, že jsme mohli zapojit všechny hráče. Teď se musíme připravit na další zápas," prohlásil kouč obhájců titulu.

Výsledek - semifinále:
Pardubice - Nymburk 62:93 (10:19, 22:47, 43:71)
Nejvíce bodů: Williams 14, Přibyl 13, Novotný 11, Svitek 10 - Schilb 25, Rančík 13, Sokolovský 11. Rozhodčí: V. Lukeš, Vondráček, Kurz. Trestné hody: 24/16 - 23/14. Fauly: 22:20. Pět chyb: 37. Gamma, 40. Sanders (oba Pardubice). Trojky: 4:5. Diváci: 3480. Nejlepší hráč: Schilb. Stav série: 0:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž