Pavel Pumprla z Nymburku čelí v utkání s Krasnodarem obraně v podání Kelvina

Pavel Pumprla z Nymburku čelí v utkání s Krasnodarem obraně v podání Kelvina Riverse. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Nymburk s Pumprlou vstával, bez něj padl. Klíčový muž léčí zranění

  • 0
Odehrál jen 14 minut, přesto patřil Pavel Pumprla k nejlepším hráčům pondělního úvodního utkání čtvrtfinále Eurocupu mezi Nymburkem a Petrohradem. Najížděl do koše, sbíral fauly, ale pak si při obranném zákroku podvrtl kotník a více než polovinu zápasu sledoval jen z lavičky. Věří však, že do odvety hrané 27. března v Petrohradu už bude připraven nastoupit.

"Vážné to doufám není. Zkoušel jsem se do hry vrátit, ale už to nešlo. Věřím, že budu připraven do odvety. Osm dní je dostatečně dlouhá doba, abych se dal dohromady," řekl Pumprla po utkání novinářům.

Nymburk chtěl proti Petrohradu hodně těžit z rychlých protiútoků a na to je Pumprla klíčovým hráčem. V úvodu to potvrzoval, jenže po jeho odstoupení se začali domácí trápit a proti zformované obraně Spartaku měli velké problémy se prosadit.

"Hráli jsme proti sobě už třetí zápas v této sezoně. Přestože znali naše silné stránky, tak se nám v úvodu dařilo. Včetně mě. Samozřejmě mě mrzí, že jsme nemohli použít ve druhé půli to, co do naší hry přináším," litoval.

Především ho mrzelo, že nebyl schopen pomoci spoluhráčům v třetí čtvrtině, ve které Petrohrad přitlačil v obraně. "Mnohonásobně zvýšili agresivitu, sbírali fauly, aniž by jim to vadilo. My naopak nebyli schopní přitlačit a fauly jsme téměř neměli, což by se v takovém utkání nemělo stávat. Jejich agresivita nás rozhodila, dlouho jsme nebyli schopní dát koš a oni získali náskok," hodnotil zápas.

Cení si toho, jak spoluhráči v závěru zabojovali a ztrátu zmírnili. "Můžeme být rádi, že ten rozdíl nebyl o 20 bodů. Zápas se k tomu vyvíjel. Čtyři body jsou hratelné. Určitě jsou nervózní, že není nic rozhodnuto. Bylo by dobré mít dobrý vstup do odvety, abychom je znervózněli ještě více, pak se nám bude hrát ještě lépe," řekl Pumprla.

Postup podle něho není nemožný. "Už ve VTB lize jsme u nich odehráli dobrý zápas a výrazněji jsme prohráli až kvůli závěru. Doma jsme je porazili. Proto máme šance. Čtyři body v basketu nic neznamenají, to jsou dva útoky. Oni budou nervózní, naopak my nemáme co ztratit, můžeme tam jet s čistou hlavou a pokusit se o malý zázrak," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž