Pavel Slezák (16) z Nymburka brání Tomáse Bellase z Gran Canarie

Pavel Slezák (16) z Nymburka brání Tomáse Bellase z Gran Canarie | foto: Michal Klíma, MAFRA

Nymburk se dozví soupeře v Eurocupu. Hrozí mu srážka se Satoranským

  • 0
Jen se basketbalisté Nymburka vrátí z cesty na Balkán, kde absolvují zápas Jadranské ligy, už budou znát své soupeře pro Eurocup. Rozlosování druhé nejprestižnější z evropských soutěží totiž proběhne v Barceloně už ve čtvrtek od 11:00.

Jisté je, že se český mistr vyhne španělskému Estudiantes Madrid, jehož barvy hájí zkušený Čech Jiří Welsch. A nenarazí ani na Galatasay Istanbul, za který hraje Rado Rančík, někdejší slovenská opora Středočechů.

V základní části nedojde ani na příjezd Allena Iversona do Pardubic, kde Nymburk tradičně hraje svá domácí utkání. Někdejší hvězdu NBA totiž do svých řad láká Besiktas Istanbul.

Jenomže všechny tři jmenované týmy byly před losováním zařazeny do druhého výkonnostního koše - stejně jako Nymburk.

Přesto srážka s Čechem hrozí. V žertu pronesená výzva Tomáše Satoranského z Cajasolu Sevilla vůči Nymburku nabrala reálnější obrys. Pátý tým loňského ročníku španělské ACB se totiž dostal mezi nejvýše nasazené týmy.

Nymburk by také mohl narazit na soupeře z Jadranské ligy. Coby soupeři se rýsují srbský Hemofarm Vršac, chorvatská Cedevita Záhřeb či černohorská Podgorica. "Možné to je, protože jsme do Eurocupu postoupili z české ligy," vysvětluje nymburský činovník Jiří Zídek.

32 účastníků bude rozděleno do skupin po čtyřech týmech. Nymburk při své čtvrté účasti navazuje na loňský postup do čtvrtfinále soutěže.

složení výkonnostních košů

1. koš: Unics Kazaň (Rus.), Alba Berlín (Něm.), Aris Soluň (Řec.) Benetton Treviso (It.), Gran Canaria 2014 (Šp.), Panellinios Atény (Řec.), Hemofarm Vršac (Srb.), Cajasol Sevilla (Šp.)

2. koš: Estudiantes Madrid (Šp.), Krasnje Krylja Samara (Rus.), ČEZ Nymburk (ČR), Galatasaray Istanbul (Tur.), Azovmaš Mariupol (Ukr.), , Budivelnyk Kyjev (Ukr.), Besiktas Istanbul (Tur.), Le Mans Sarthe (Fr.)

3. koš: Hapoel Jerusalem (Izr.), Hapoel Gilboa Galil Elyon (Izr.), PAOK Soluň (Řec.), Asvel Lyon (Fr.), Bandırma Banvit (Tur.), KK Šiauliai (Litva), Pepsi Caserta (It.), NGC Cantú (It.)

4. koš: Anwil Włocławek (Pol.), Budučnost Podgorica (Černá Hora), Chorale Roanne (Fr.), Cedevita Záhřeb (Chorv.), VEF Riga (Lot.) Baskets Oldenburg (Něm.), BG Göttingen (Něm.), GasTerra Flames Groningen (Niz.)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž