Basketbalisté Dinama Sassari na palubovce Nymburka

Basketbalisté Dinama Sassari na palubovce Nymburka | foto: FIBA

Krádež při Lize mistrů: Italové odjíždějí bez peněz, Nymburk chybu odmítá

  • 19
Za úterním utkáním basketbalové Ligy mistrů mezi Nymburkem a Sassari (90:89) udělal sportovní tečku střelou pár vteřin před koncem Hayden Dalton. Drama ale pokračovalo. Nejprve výbuch emocí hostujícího kouče na tiskové konferenci, poté ještě hráči Sassari nalezli v šatně prázdné peněženky. Nymburk jakékoli pochybení odmítá.

„Během mezinárodního utkání Ligy mistrů se někdo vloupal do naší šatny a doslova otevřel každý batoh, každou bundu a sebral všechnu naši hotovost,“ zuřil hned po zápase na Twitteru chorvatský pivot Sassari Miro Bilan. 

Jeho tweety sdílel už tak rozčilený trenér Gianmarco Pozzecco, který jen těžko snášel výkon rozhodčích v posledních sekundách utkání.

„K oznámené krádeži došlo z šatny, která byla podle vyjádření zástupců Sassari zamčená a podle konstatování policie nedošlo k násilnému proniknutí do prostor šatny,“ tvrdí Nymburk ve svém prohlášení. 

Klub ihned po stížnosti Italů začal spolupracovat s policií. „V prostorách haly je bezpečnostní služba, která se stará o to, aby se do ní nedostala osoba nesouvisející s pořádáním zápasu,“ ujišťoval domácí klub.

Jakub Tůma z Nymburka se chystá na zápas Ligy mistrů.

„Všechno v téhle zemi je zavřené, nemůžete jít nikam. V hale bylo jen asi šedesát lidí a stejně se stane taková sra...,“ pokračoval na Twitteru Bilan. Jeho tweet vyvolal spoustu reakcí. Jedna z uživatelek se ho zeptala, zda tam aspoň byly kamery. „To ne, to je příliš pokročilá technologie 21. století,“ ironicky odpověděl Chorvat.

Momenty ze zápasu Nymburk - Sassari:

Nymburk je přesvědčený, že neudělal v rámci svého pořadatelství žádnou chybu.

Nymburk po dvou osmifinálových výhrách drží v Lize mistrů před dnešní dohrávkou Bambergu se Zaragozou první místo ve skupině L. Naopak Sassari podruhé prohrálo.

„Celá organizace utkání probíhala stejně jako při všech předchozích zápasech, kdy k žádným problémům nedošlo,“ hájí se nejúspěšnější český basketbalový klub.

Kdo a jak vnikl do šatny hostujícího týmu, tedy zůstává záhadou.

„Mrzí nás, že k něčemu takovému došlo, že tento incident špiní jméno našeho klubu a že zcela zastínil dění na hřišti,“ uzavřel Nymburk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž