Momentka z utkání Prostějov - Nymburk

Momentka z utkání Prostějov - Nymburk | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Nervozita? Spíš jsem se těšil na titul, popisoval zraněný Rančík

  • 2
Hrála se čtrnáctá minuta třetího finálového zápasu mezi Nymburkem a Prostějovem, americký ostřelovač Tre Simmons potřetí v utkání úspěšně trefil trojkový pokus a zraněný slovenský bijec Radoslav Rančík v euforii vyskočil z lavičky. Pumpoval při tom rukou a cosi křičel. Simmonsovi to zřejmě dodalo další energii, protože za pár vteřin přidal další trojku.

Hodně brzy bylo jasné, že vysoký favorit z Nymburka už tohle finále nepustí. Nad Prostějovem ve středu vyhrál třetí duel 97:63 a celou sérii zvládl 3:0 na zápasy. V celé sezoně tak na domácí scéně ani jednou neprohrál, což je naprosto mimořádný a historický počin.

"Nervózní jsem na lavičce ani nebyl, spíš jsem se těšil na ten titul, s Nymburkem je to můj pátý," řekl Radoslav Rančík. "Já bych hrozně chtěl hrát, ale když nemůžu, snažím se kluky alespoň podpořit."

Domácí vedli už před poločasem téměř o třicet bodů, fanoušci si užívali pohodovou jízdu. Mávali balonky, bouchali trumpetistům do rytmu rozdanými tleskačkami, sličné cheerleaders mezi nimi zvesela poskakovaly v oranžových minikraťasech. "Kéž by to takhle bylo každý zápas, to je přesně ono, basket má být pro lidi zábavou," líbilo se Rančíkovi. "V takové kulise se pak každému musí hrát dobře."

Nejužitečnějším hráčem finálové série byl vyhlášen nymburský pivot Rašid Mahalbašič, včera autor sedmnácti bodů. Ještě o dva více nastřílel Simmons.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž