Eugene Lawrence (vlevo) z Nymburka útočí kolem Huga Invernizziho z Nanterre. | foto: FIBA

Nymburk se v Lize mistrů chystá do Bonnu, chce potvrdit rostoucí formu

  • 0
Basketbalisté Nymburka po dvou domácích zápasech v Lize mistrů poprvé nastoupí na hřišti soupeře, v úterý se od 20 hodin představí na palubovce Telekomu Bonn. Premiéru v soutěži si odbude nový nymburský trenér Oren Amiel, který v minulém týdnu nahradil Ronena Ginzburga, jemuž dosud dělal asistenta.

Nymburk začal Ligu mistrů domácí prohrou s Nanterre, ale druhý domácí zápas zvládl a porazil Aris Soluň vysoko 99:70. K tomu si připsal i vysoké výhry v domácí lize nad Děčínem a Olomouckem. V Německu chce napravit úvodní domácí zaváhání.

Sedmý celek minulé sezony německé bundesligy zatím prohrál oba zápasy ve skupině. Nejprve doma podlehl Ostende 66:74 a následně v Zieloné Goře 69:73.

„Nabíráme sebevědomí, i když v obraně to ještě není ideální. Ale výhry jsou důležité pro sebevědomí a jsme na dobré vlně. Zápas v Bonnu bude zas o něčem úplně jiném. Zatím mám ze skupiny pocit, že si všichni budou držet domácí neporazitelnost a bude to hodně vyrovnané,“ míní nymburská opora Vojtěch Hruban.

Novou hvězdou Bonnu je americký mladík Malcolm Hill, který v obou předchozích zápasech nastřílel 28 bodů a je nejlepším střelcem soutěže. Po neúspěchu na draftu se zkoušel v Letní lize probojovat do NBA v dresu Oklahoma City, ale nepřesvědčil a upsal se Bonnu.

Malcolm Hill (vlevo) z Telekomu Bonn brání Vincenta Kesteloota z Ostende.

T. J. DiLeo, Jordan Parks a Malcolm Hill (zleva) z Telekomu Bonn

V týmu jsou další Američané Julian Gamble a Ron Curry či černohorský reprezentant Nemanja Djurišič, který hrál proti českým reprezentantům na zářijovém mistrovství Evropy.

Nymburk kromě trenéra změnil v minulém týdnu také pivota. Hunter Mickelson odešel do Legie Varšava a na zkoušku ho nahradil jiný Američan Waverly Austin. Stejně jako kouč Amiel debutoval v lize proti Olomoucku a dal pět bodů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž