Nymburští basketbalisté na své cestě do Soluně museli vyměnit letadlo za...

Nymburští basketbalisté na své cestě do Soluně museli vyměnit letadlo za autobus. | foto: Facebook ČEZ Basketball Nymburk

Nymburskou pouť do Soluně komplikuje sníh, zápas s Arisem je ohrožen

  • 2
Nymburským basketbalistům počasí vážně komplikuje cestu na utkání Ligy mistrů v Soluni. Řecko se totiž potýká s nezvyklým mrazem a sněhovou kalamitou, která uvěznila českou výpravu přes noc na letišti v Aténách.

Začátek utkání na palubovce Arisu Soluň byl posunut na 18:30 SEČ, původně se mělo hrát o dvě a půl hodiny dříve.

Domácí tým patrně nebude moci počítat s tradiční diváckou podporou. V řeckém městě se totiž pod náporem sněhu a ledu zhroutila městská hromadná doprava.

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga měli v Soluni už přenocovat a ve středu se jen soustředit na zápas. Místo toho strávili v úterý několik hodin na letišti v Aténách, kde čekali na přípoj. Ten však do Soluně kvůli počasí neodletěl. Po dlouhém vysedávání na letištních lavičkách a postávání ve frontách se hráči nakonec ubytovali v hotelu u letiště.

10.ledna 2017 v 18:54, příspěvek archivován: 11.ledna 2017 v 11:41

Cesta do Soluně se stále více komplikuje. Tým čeká na letišti v Aténách, vedoucí týmu stojí ve frontě (která... https://t.co/WGMZSa7nat

Letadlo neodletělo ani ráno, a tak se výprava vydala na 500 kilometrů dlouhou cestu autobusem. Do Soluně má dorazit zhruba dvě hodiny před zápasem a pak se dozví, zda se vůbec bude hrát.

11.ledna 2017 v 07:16, příspěvek archivován: 11.ledna 2017 v 11:40

Tak naše výprava se zase pohybuje. V sedm místního času se naši hráči a realizační tým vydali autobusem z Athén... https://t.co/ELIoDUorz4

Odkaz na video z cesty po zasněžené řecké dálnici

11.ledna 2017 v 10:24, příspěvek archivován: 11.ledna 2017 v 11:39

Takhle vypadá cesta autobusem.... https://t.co/qOZ6Eob3Ob

Nymburští basketbalisté cestuj do Soluně zasněženým Řeckem.

Neobvykle silné sněžení a mrazy až minus 17 stupňů způsobily v Řecku chaos už o víkendu. Řada obcí zůstala bez proudu či dodávek vody. Poprvé za 40 let sněžilo i v přístavu Rethymno na Krétě. V Soluni nejezdí městská doprava, která je konstruovaná jen do minus pěti stupňů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž