Norští Orlové se předvedou v Nymburce

Praha - Po hladkém vítězství, téměř o dvacet bodů, nad estonským Tallinem, spadl týmu ECM Praha poněkud hřebínek. Ve druhém kole Severoevropské ligy utržil v úterý namixovaný celek Nymburka a Sparty trpkou porážku na studeném norském severu. Po problémech při cestování nakonec ECM prohrál s Ulriken Eagles Bergen 80:89. V neděli ale mohou čeští basketbalisté svou reputaci vylepšit. Orlové z Bergenu se s nimi totiž střetnou v odvetě, od 17.30 hodin v Nymburce.

První problémy potkaly ECM už cestou do Norska. Místo plánovaného letu přes Kodaň do Bergenu, muselo letadlo kvůli mlze nouzově přistávat už v Oslu. Na místo určení tak basketbalisté dorazili o sedm hodin později, vyčerpaní cestou, bez nároku i síly na přípravný trénink. Druhý den pak nastoupili k náročnému zápasu.

Asi nejvíc zatopila ECM agresivní obrana tvrdých Norů, kterým střelecky vévodil Jugoslávec Omič. Češi zbytečně ztratili řadu míčů a byli nuceni neustále se na soupeře dotahovat. Už v polovině zápasu ale ECM vedl, byť o jediný bod. Ve druhé dvacetiminutovce nebyli zástupci českých celků příliš spokojeni s výkonem rozhodčích, což vedlo ke dvěma technickým chybám a nakonec i k prohranému utkání.

Trenér ECM Predrag Benaček připomněl, že neměl k dispozici všechny hráče. O to víc si však věřil pro nedělní odvetný zápas. "Hodně nám chyběli tři jugoslávští hráči. Myslím ale, že doma vyhrajeme tak o 25-30 bodů".

K odvetnému střetnutí nastoupí ECM Praha a Ulriken Eagles Bergen v neděli 16.12. v 17:30 hodin v Městské hale v Nymburce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž