Janis Adetokunbo z Milwaukee ve třetím zápase proti Bostonu.

Janis Adetokunbo z Milwaukee ve třetím zápase proti Bostonu. | foto: Reuters

Janis je zase suverénem v ideálním týmu NBA, Jokič přebil Embiida

  • 2
Nejužitečnější hráč základní části NBA nechybí v ideální sestavě sezony, ale nevešel se do ní ideálně. Nikola Jokič z Denveru se o třetí úspěch v kariéře musel poprat s Joelem Embiidem z Philadelphie. Srbského basketbalistu v první pětce doplnili Janis Adetokunbo z Milwaukee, Luka Dončič z Dallasu, Devin Booker z Phoenixu a Jayson Tatum z Bostonu.

Hlasování novinářů dominoval Adetokunbo. Nejužitečnější hráč NBA z let 2019 a 2020, který loni dovedl Milwaukee k titulu, obdržel maximální možný počet 100 hlasů při skládání prvního týmu. Což se mu povedlo počtvrté za sebou, to nikdo před ním ještě nedokázal.

Jokič a Dončič jich obdrželi 88.

Do druhé pětky hlasující zařadili Stephena Curryho z Golden State, Ja Moranta z Memphisu, DeMara DeRozana z Chicaga, Kevina Duranta z Brooklynu a Joela Embiida z Philadelphie. Embiid dostal pátý nejvyšší počet hlasů, ale protože v pětce může být pouze jeden pivot, byl zařazen do druhé.

Třetí pětku tvoří Trae Young z Atlanty, Chris Paul z Phoenixu, LeBron James z Los Angeles Lakers, Pascal Siakam z Toronta a Karl-Anthony Towns z Minnesoty.

Sedmatřicetiletý James byl do sestavy sezony zvolen po osmnácté, čímž znovu vylepšil svůj rekord. Za ním jsou nejblíže Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant a Tim Duncan s 15 nominacemi.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž