Nečas si užíval exhibice na Kypru

Limasol, Nymburk - Byla to čest pro něj i pro nymburský basketbal. Radek Nečas, opora ČEZ Nymburk, zasáhl jako křídlo základní sestavy do Utkání hvězd Ligy FIBA v kyperské Nikósii. Za 15 minut si připsal šest bodů a pět asistencí. Spolu s Mršičem, hvězdou Fenerbahce Istanbul, si připsal nejvíc finálních asistencí týmu Evropy. Ten po dramatickém průběhu exhibičního duelu nakonec podlehl Zbytku světa 102:106.

"Účast v základu mě překvapila. Měli jsme ale hodně dlouhých hráčů a mě trenér nasadil na křídlo," řekl univerzální basketbalista.

V zápase hraném před třemi tisícovkami lidí nejen jeho překvapilo vysoké tempo. "Hrálo se skoro naplno, v obraně se nepouštělo do koše a někdy se i pěkně zajiskřilo."

I doprovodné akce byly zajímavé. "Místo klasické soutěže ve smečování nastoupil tým profesionálních smečařů, který předvedl velkou show," líčil Nečas.

Trojkařům dominoval Nicola z BC Kyjev. "Ve finále s Mršičem zaznamenal 25 ze 30 možných bodů a trefil všech posledních 15 pokusů," řekl Nečas s uznáním.

Na Kypru strávil dva dny. Den před zápasem se spoluhráči při tréninku nacvičil dva signály a večer se bavil na diskotéce a při ohňostroji. V pauzách utkání vyniknuly cheerleaders z Kyjeva, po poslední siréně následoval pro změnu hudební koncert.

Nymburk v Lize FIBA došel do osmifinále, kam postoupil z nabité skupiny A. Právě hráči týmů z tohoto oddělení exhibici dominovali. Nejužitečnějším borcem byl zvolen Shammond Williams z Kazaně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž