Janis Adetokunbo (vpravo) z Milwaukee se snaží prosadit přes Bojana Bogdanoviče...

Janis Adetokunbo (vpravo) z Milwaukee se snaží prosadit přes Bojana Bogdanoviče z Detroitu. | foto: AP

Basketbalový Detroit vyměnil jednoho z lídrů Bojanoviče do New Yorku

  • 4
Nejslabší tým NBA Detroit se v rámci výměny hráčů s newyorskými Knicks vzdal svého druhého nejlepšího střelce Bojana Bogdanoviče. S chorvatským křídlem se podle ESPN stěhuje do třetího nejlepšího týmu Východní konference i rozehrávač Alec Burks. Pistons za oba třicátníky a střelce s více než čtyřicetiprocentní úspěšností z tříbodové vzdálenosti získali před dnešním koncem přestupního období čtveřici Quentin Grimes, Evan Fournier, Malachi Flynn a Ryan Arcidiacono a také dvě volby v druhém kole draftu.

Čtyřiatřicetiletý Bogdanovič v této sezoně v 28 odehraných zápasech zaznamenal v průměru 20,2 bodu. V NBA bude hrát za šestý klub, dříve působil také v Brooklynu, ve Washingtonu, v Indianě a Utahu.

Burks je o dva roky mladší, v Detroitu na rozdíl od chorvatského spoluhráče nepatřil do základní sestavy a v 43 utkáních dosáhl průměru 12,6 bodu. Za Knicks už hrál před příchodem do Detroitu a celkem prošel v lize sedmi kluby; nastupoval také za Utah, Cleveland, Sacramento, Golden State a Philadelphii.

Z kvarteta rozehrávačů putujících opačným směrem se v této sezoně prosadil nejvíce třiadvacetiletý Grimes. Francouz Fournier, stříbrný olympijský medailista z her v Tokiu, dosud zasáhl jen do tří utkání.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž