Kyle Kuzma (vlevo) a Jaren Jackson Jr. z amerického výběru se mohou radovat,...

Kyle Kuzma (vlevo) a Jaren Jackson Jr. z amerického výběru se mohou radovat, překonali výběr zbytku světa v NBA All-Star Rising Stars. | foto: AP

Kuzma si došel pro trofej. Mladí Američané sesadili zbytek světa

  • 5
Vláda světového výběru skončila a NBA All-Star Weekend začal. Páteční duel vycházejících hvězd nejlepší basketbalové ligy v Charlotte ovládli mladí Američané 161:144. Zabránili tím zlatému hattricku zbytku světa.

Nejužitečnějším hráčem zápasu byl vyhlášen Kyle Kuzma. Třiadvacetiletý křídelník z LA Lakers vysázel 35 bodů. Do utkání vstoupil řádně motivovaný. 

„Loni nám Svět nakopal zadky. Přišli a porazili nás o třicet. Něco takového si člověk zapamatuje,“ poznamenal k 12 měsíců staré porážce 124:155, ke které došlo v Kuzmově domovském Staples Center.

Bostonský křídelník Jayson Tatum ho doplnil 30 body a devíti doskoky, Trae Young z Atlanty 25 body, 10 asistencemi a sedmi doskoky, Donovan Mitchell z Utahu 20 body, devíti asistencemi a sedmi doskoky a  De’Aaron Fox ze Sacramenta vytvořil pro spoluhráče 16 košů.

Kyle Kuzma v NBA All-Star Rising Stars:

Na straně zbytku světa byl nejlepším Australan Ben Simmons z Philadelphie s 28 body, Fin Lauri Markkanen z Chicaga se postaral o 21 bodů, Bahamec Deandre Ayton o 15 bodů, osm doskoků a pět asistencí a Slovinec Luka Dončič z Dallasu o 13 bodů a devět asistencí.

Za svět nastoupilo deset hráčů z deseti různých zemí a svého reprezentanta měly čtyři kontinenty.

Ale snad nejdůležitějšími čísly večera byla 55 a 37. 

Diváci v Charlotte viděli 55 smečí a mohli se dosytosti nabažit atletických schopnosti mladíků z NBA. Výtečnou skokanskou formu před sobotním Dunk Contestem prokázal hlavně John Collins z Atlanty.

Nejlepší smeče Johna Collinse:

Oba týmy proměnily celkem 37 trojek; Američané se postarali o 21 z nich.

Ve formátu USA vs. Svět se Rising Stars hrála popáté, Američané vyhráli teprve podruhé.

Utkání mladíků předcházela exhibice celebrit. Zasáhli do ní i bývalí hráči NBA. Sedmatřicetiletý Jay Williams nastřílel 18 bodů, třiačtyřicetiletý Ray Allen dokonce 24 bodů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž