Jimmy Butler (vpravo) z Miami bráněný Derrickem Whitem z Bostonu.

Jimmy Butler (vpravo) z Miami bráněný Derrickem Whitem z Bostonu. | foto: AP

Bitva nekončí. Boston po třech porážkách vybojoval v Miami první výhru

  • 2
Basketbalisté Bostonu vyhráli čtvrté finále Východní konference NBA v Miami 116:99 a odvrátili vyřazení. Celtics v semifinálové sérii snížili na 1:3 na zápasy.

Celtics přitom nebyli daleko od vyřazení, protože ve třetím dějství prohrávali o devět bodů a zápas se nevyvíjel dobře. Hosté ale díky bodové sérii 18:0 skóre otočili, čtvrtinu vyhráli 38:23 a odrazili se k důležitému vítězství.

„Snažíme se jen zachránit si sezonu,“ prohlásil Jayson Tatum, který byl hlavní hvězdou Bostonu. V utkání zaznamenal 33 bodů a přidal 11 doskoků a sedm asistencí. Navíc si připsal 220. trojku v play off a překonal klubový rekord Paula Pierce.

Jayson Tatum z Bostonu střílí přes bránícího Caleba Martina z Miami.

V historii NBA se ještě nikdy nepodařilo týmu zvítězit v sérii, pokud v ní prohrával 0:3. Boston věří, že bude první. „Právě proto nemůžeme ani na chvíli vydechnout a musíme udržet stejné nasazení a soustředění,“ uvedl kouč Celtics Joe Mazzulla.

„Dnes nás dostali, o tom není pochyb. Výkon Celtics musíme ocenit. Výhru si zasloužili, my se musíme oklepat a připravit se na zápas v Bostonu, kde budeme mít opět šanci sérii ukončit,“ řekl trenér Heat Erik Spoelstra.

Basketbalová NBA

Finále Východní konference, 3. zápas

Miami - Boston 99:116, stav série 3:1
Nejvíce bodů:
Butler 29, Vincent 17, Martin 16 - Tatum 33, J. Brown 17, White 16.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž