James Johnson z Miami je spokojený se svým výkonem proti Denveru.

James Johnson z Miami je spokojený se svým výkonem proti Denveru. | foto: Reuters

Utavené počítače a informační temno. Na rekord nebyla NBA připravena

  • 4
Na některé věci zkrátka nejsou připraveni ani ti nejlepší. A tak se rekordní přestřelka mezi Miami Heat a Denver Nuggets nevešla do počítačů NBA. Druhé prodloužení položilo informační systémy, o výsledku 149:141 pro basketbalisty z Floridy se svět dozvídal po dávkách.

Až po dvou hodinách od konce zápasu se fandové Heat dočetli o novém osobním rekordu Jamese Johnsona. Že pracovitý, ale nenápadný křídelník tentokrát nastřílel 31 bodů.

A že v prvním prodloužení zaznamenal osm bodů.

A že ve druhém vysázel dokonce deset bodů.

Dvacetibodovou bariéru překonali celkem čtyři hráči Miami i čtyři hráči z Denveru.

Těch 149 bodů v podání Heat je klubových maximem. Za 30 let od zrodu klubu jeho hráči nikdy tolik nenastříleli.

To až nyní, když se museli obejít bez zraněných hvězd Dwyanea Wadea a Hassana Whitesidea, ohrožovali bájnou stopadesátku.

Padl i rekord této sezony. Hráči Houstonu a Oklahoma City předtím zvládli „jen“ 148 bodů.

K 35 let starému vítězství Detroitu v Denveru 186:184 v třikrát prodlužovaném utkání bylo v pondělí pořád ještě daleko. Není bez zajímavosti, že Nuggets vysoké výsledky přitahují napříč dekádami - figurovali u pěti z deseti bodově nejbohatších utkání v historii NBA (a jen jedno z nich vyhráli).

Ale servery od Miami po New York, kde sídlí centrála nejlepší ligy světa, vůbec nic nezajímalo.

Během třetí hodiny „nekonečného“ zápasu prostě ulehly ke spánku.

Takže se počítalo hezky postaru. Spočítalo se, že Heat nastříleli celkem 20 trojek, druhý nejlepší výkon v klubové historii. Že se Kelly Olynyk stal teprve druhým náhradníkem v dějinách Heat, který překonal třicetibodovou hranici.

Sestřih závěru zápasu Miami - Denver:

„Ten zápas neměl mít poraženého,“ nadchnul se trenér vítězného celku Erik Spoelstra. „Kluci si takovýhle zápas museli užít.“

„O statistikách se nechci bavit. Vlastně prý ani žádné nejsou. Co vím, tak se jim počítadlo rozbilo,“ glosoval výsledek kouč poražených Mike Malone. „Jsem rád za jednu věc. Makali jsme, dělali jsme, co se dalo. O vítězství jsme opravdu usilovali.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž