Jontay Porter z Toronta. | foto: ČTK

Basketbalistu Jontaye Portera vyšetřuje vedení NBA kvůli podezřelým sázkám

  • 0
Torontského basketbalistu Jontaye Portera vyšetřuje vedení zámořské NBA kvůli podezřelým sázkám. Čtyřiadvacetiletý hráč, který má uzavřenu s Raptors dvoucestnou smlouvu na 415 000 dolarů (9,7 milionu korun), vynechal poslední dva zápasy z osobních důvodů.

Podle ESPN se představitelé zámořské ligy zajímají o Porterovo vystoupení v utkáních proti Los Angeles Clippers 26. ledna a proti Sacramentu 20. března. Před oběma zápasy šel zvýšený počet sázek na to, že mladší bratr úřadujícího šampiona NBA s Denverem Michaela Portera Jr. nedosáhne určitého počtu bodů, doskoků a asistencí.

V lednovém utkání odehrál Porter jen 4:24 minuty, než z něj odstoupil, protože si prý obnovil několik dnů staré zranění oka. V zápase nezaznamenal ani bod, připsal si tři doskoky a jednu asistenci. V nedávném duelu proti Sacramentu nestrávil na palubovce ani tři minuty a měl dva doskoky. Podle vyjádření klubu ho ze hry vyřadila nemoc.

Porter neprošel draftem, ale v roce 2020 podepsal smlouvu s Memphisem, za který odehrál jen 11 zápasů. Do NBA se znovu podíval až v této sezoně. v níž má bilanci 26 utkání s průměry 4,4 bodu, 3,2 doskoku a 2,3 asistence.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž