Zach LaVine z Chicaga vstřebává porážku.

Zach LaVine z Chicaga vstřebává porážku. | foto: AP

Chicago zaplatí LaVinovi 78 milionů. Jerebko se chystá do Golden State

  • 11
Chicago chce svoji budoucnost založit také na Zachu LaVinovi. Třiadvacetiletému basketbalistovi s vynikajícími atletickými dovednostmi si pojistilo smlouvou na další čtyři roky. Bosenský pivotman Jusuf Nurkič zůstane v NBA hráčem Portlandu. A osmnáctiletý německý univerzál Isaac Bonga má smlouvu s LA Lakers.

Parádním leteckým kouskům Zacha LaVina se bude i v následujících letech tleskat v Chicagu, od Bulls za ně dostane 78 milionů dolarů.

Dvojnásobného vítěze smečařské exhibice při Utkání hvězd NBA chtělo získat také Sacramento, LaVine je však chráněným volným hráčem, a tak Chicago mělo právo nabídku od jiného týmu dorovnat. 

Bulls se rozhodli LaVina udržet i přesto, že má za sebou vážné zranění kolena a roční rekonvalescenci. Doufají, že je tím správným doplňkem k dalším mladíkům Krisi Dunnovi, Laurimu Markkanenovi či Wendellu Carterovi Jr.

Portland udržel bosenského giganta Jusufa Nurkiče. Vytěžil z aktuálně nízké hodnoty klasických pivotmanů na přestupovém trhu a novou smlouvu s třiadvacetiletým členem své základní pětky podepsal na čtyři sezony za 48 milionů dolarů.

LA Lakers posunuli do svého kádru německého rozehrávače či křídelníka Isaaca Bongu už letos, ač byl v osmnácti letech vůbec nejmladším hráčem letošního draftu NBA. Z Frankfurtu se do Los Angeles přesune nejméně na příští tři sezony.

07.července 2018 v 01:00, příspěvek archivován: 07.července 2018 v 17:03

Official: Lakers sign 39th overall pick Isaac Bonga @IsaacBonga99 is expected to join #LakersSummer in Las Vegas for their opening contest vs Philadelphia, Saturday at 8:30pm PT https://t.co/Fyx7uMBlAl

Ze San Antonia do Memphisu by mohl zamířit Kyle Anderson. S Grizzliers podepsal čtyřiadvacetiletý křídelník tzv. offer sheet. Nabídku na 37,2 milionu dolarů za čtyři ročníky však mohou Spurs do 48 hodin dorovnat.

Švédský křídelník Jonas Jerebko už nebude pokračovat v Utahu, celek ze Salt Lake City ukončil jedenatřicetiletému hráči stávající smlouvu. Ten s tím však už byl dopředu srozuměn a vyhlédl si působiště nové - mistrovské Golden State.

Minnesota počítá s křídelníkem Keitou Batesem-Diopem, kterého získala v letošním draftu na pozici 48. S dlouhorukým obranářem z univerzity Ohio State podepsala nováčkovský kontrakt.

Josh Okogie a Keita Bates-Diop posílili Minnesotu, vítají je trenér Tom Thibodeau (vlevo) a generální manažer Scott Layden.

Americkou naději Billyho Prestona získal na dvoucestnou smlouvu Cleveland. Využil hráčovu rozháranou sezonu, po které jeho jméno v letošním draftu ani nezaznělo.

Po draftu zůstal volným hráčem také třiadvacetiletý Ángel Delgado, jenž byl vyhlášen nejlepším pivotem ve vysokoškolské NCAA. Člena národního týmu Dominikánské republiky a absolventa univerzity Seton Hall nyní získali LA Clippers na dvoucestnou smlouvu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž