Byron Scott

Byron Scott | foto: AP

Našel se kouč pro LeBrona? Cleveland prý zvolí zkušeného Byrona Scotta

  • 0
Byron Scott by měl být už ve čtvrtek jmenován novým trenérem Clevelandu Cavaliers, tvrdí "dobře informované zdroje". Klíčovým mužem ve hře o udržení LeBrona Jamese tak se tak stane bývalý trenér New Jersey Nets a New Orleans Hornets.

Devětačtyřicetiletý Scott dostane přednost před Brianem Shawem, dlouholetým asistentem u Los Angeles Lakers, který má pět prstenů šampiona coby asistent Phila Jacksona, ale nulovou zkušenost s vedením týmu NBA.

A naopak: Cleveland Cavaliers dostali přednost před Los Angeles Lakers, o jejichž vedení Scott (jejich bývalý hráč - a trojnásobný vítěz NBA - z osmdesátých let) eminentně stál.

Ke Scottovým trenérským úspěchům patří dvojnásobná účast ve finále NBA s Nets (2002, 2003) a cena pro trenéra roku s Hornets (2008).

Coby bývalý trenér rozehrávačských hvězd Jasona Kidda a Chrise Paula by mohl dopomoci k přestupu jednoho z nich do Cavaliers. Po spolupráci s takovým formátem na "jedničce" James touží...

V případě, že bude Scott skutečně jmenován, skončí několikatýdenní hledání nástupce po vyhozeném Miku Brownovi. Ten nesplnil očekávání a s nejlepším týmem základní části NBA se poroučel už ve druhém kole play-off.

Původním kandidátem číslo jedna na uvolněný post byl univerzitní trenér Tom Izzo, který dal přednost působení v NCAA.

Odmítnutý Brian Shaw by se naopak mohl stát novým trenérem LA Lakers v případě, že Phil Jackson oznámí odchod do trenérského důchodu. Rozhodnutí by mělo být známo v pátek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž