Jindřichohradečtí basketbalisté Malcolm Brooks (vlevo) a Terrell Lee Lipkins se...

Jindřichohradečtí basketbalisté Malcolm Brooks (vlevo) a Terrell Lee Lipkins se radují z povedené akce. | foto: Marek Podhora, MAFRA

Jindřichohradečtí basketbalisté otočili zápas s Brnem

  • 0
Téměř tisícovka bouřících diváků sledovala další důležitý zápas jindřichohradeckých basketbalistů v nejvyšší soutěži mužů. A fanoušci museli být spokojení. Lions doma porazili Brno 99:90.

V sezoně si Jihočeši připsali už čtvrtou výhru a v tabulce jsou na deváté pozici. Jen o skóre za USK Praha.

„Po katastrofálním úvodu, kdy jsme ztráceli úplně ve všem, byli jsme bez krve a energie, jsme se na můj vkus rychle vzpamatovali. Čekal jsem, že to budeme dotahovat déle. Přišel rychlý obrat a pak jsme měli otěže zápasu ve svých rukách. Ani na vteřinu jsme si však nemohli být jistí výhrou. Čekal jsem těžký zápas a těžký zápas to byl až do posledních sekund,“ hodnotil duel trenér domácích Karel Forejt.

Domácí celek začal špatně a prohrával v úvodu už o deset bodů. Domácí kouč reagoval oddechovým časem, po kterém se Lions vzpamatovali a postupně začali zápas otáčet. První čtvrtinu ještě prohráli o čtyři body. V půlce zápasu už ale vedli a své vedení dokázali udržet až do konce.

Nejvíce bodů v domácím týmu zaznamenali Malcolm Brooks a Terrell Lipkins. Oba nastříleli 24 bodů.

Dalším důležitým hráčem byl Stanislav Zuzák, který přidal dvanáct bodů. V dalším kole pojedou Jihočeši 19. listopadu do Nymburka. Doma se znovu představí až v prosinci, kdy přivítají silný Děčín.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž