VÍTĚZNÝ POLIBEK. Srbský tenista Novak Djokovič líbá pohár pro vítěze US Open.

VÍTĚZNÝ POLIBEK. Srbský tenista Novak Djokovič líbá pohár pro vítěze US Open. | foto: Reuters

Na duel s Čechy s Djokovičem? Přijeď, lákají jej srbští basketbalisté

  • 2
Nečekané podpory se ve středečním čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Čechům v Lille možná dostane srbským basketbalistům. Účast v hledišti naznačil čerstvý vítěz US Open a světová tenisová jednička Novak Djokovič.

„Mají skvělý tým a až se vrátím do Evropy, je možné, že jim zajedu fandit,“ citovala srbská média rodáka z Bělehradu, který má trvalé bydliště v Monaku.

„Zajímá mě všechno, co souvisí s našimi basketbalisty, volejbalisty, dálkařkou Ivanou Španovičovou, bronzovou ze šampionátu v Pekingu, s fotbalisty... zkrátka všechno ze srbského sportu. Podporujeme se navzájem,“ dodal Djokovič.

Srbští dlouháni jeho slova přivítali. „Díky Novakovi za podporu, určitě bychom ho při zápase rádi viděli,“ uvedl reakci pivota Miroslava Raduljici bělehradský deník Blic.

„Jeho podpora pro nás znamená hodně a my se snažíme mu oplácet, fandíme mu při každém jeho zápase. Dobře víme, jaké to je, když hraješ proti celému stadionu. Kdyby dorazil, bylo by to prima,“ doplnil Raduljica.

I když Djokovič hrál finále s Rogerem Federerem v evropských nočních hodinách, další ze srbských reprezentantů Bogdan Bogdanovič přiznal, že zápas sledoval až do stavu 1:1 na sety. „Na zbytek jsem se dodíval až v pondělí. Dej Bože, ať na naše utkání přijede, je to náš nejlepší sportovec a jeho přítomnost by pro nás znamenala hodně,“ pravil Bogdanovič.

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž