James Harden (vpravo) a Gerald Green z Houstonu oslavují vítěznou trefu proti...

James Harden (vpravo) a Gerald Green z Houstonu oslavují vítěznou trefu proti Golden State spolu, raduje se i jejich trenér Mike D’Antoni, | foto: Kyle Terada-USA TODAY SportsReuters

D'Antoni odešel středem, po čtyřech letech v Houstonu vyhlíží nové nabídky

  • 15
Basketbalový Houston opustil po vyřazení z play off NBA kouč Mike D’Antoni, u týmu strávil čtyři sezony. Již před současným ročníkem odmítl prodloužení smlouvy a s koncem konferenčního semifinále s Los Angeles Lakers oznámil, že se k týmu Rockets nevrátí.

„Neuvěřitelná cesta v Houstonu prozatím skončila a čeká nás se ženou nová kapitola,“ řekl devětašedesátiletý D’Antoni ESPN.

Rockets přitom o prodloužení angažmá se současným šéfem lavičky stáli, ofenzivní specialista již neměl zájem.

Držitel dvou ocenění pro nejlepšího trenéra ligy v letech 2005 a 2017 opouští Rockets s bilancí 217 výher a 101 porážek. Pouze Toronto má v tomto období lepší výsledky v základní části.

Během čtyř let s nimi pokaždé došel do semifinále konference, jednou do finále. V roce 2018 byl celek kolem Jamese Hardena a Chrise Paula jednu výhru od finále celé NBA.

Jeho kroky by nyní mohly vést do New Orleans, kde se zbavili Alvina Gentryho. Zájem však projevila také Philadelphie, v níž D’Antoni strávil před houstonským angažmá dvě sezony coby asistent.

V NBA už vedl také Denver, Phoenix, New York Knicks a Lakers.

Naopak generální manažer Daryl Morey, jenž před rokem způsobil kontroverzi svým tweetem na podporu demonstrantů v Hongkongu, v klubu zůstává.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž