SOUBOJ ČTRNÁCTEK. Ladislav Horák (v modrém) z Kolína se pokouší zastavit...

SOUBOJ ČTRNÁCTEK. Ladislav Horák (v modrém) z Kolína se pokouší zastavit Travise Nelsona z Pardubic. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté budou proti Brnu improvizovat s nižší sestavou

  • 0
Pardubičtí basketbalisté, kteří o víkendu ovládli třetí krajské derby proti Svitavám, se ve středu od 18 hodin střetnou na palubovce ČEZ Areny s Brnem. Budou při tom postrádat tři hráče, kteří obvykle patří k hlavním tahounům mužstva. Pro kouče Dušana Bohunického to představuje docela slušnou prověrku trenérských schopností.

Už si zvykl na to, že se musí dlouhodobě obejít bez opor Coreyho Muirheada a Petra Bohačíka. V nedělním zápase ve Svitavách však ke dvěma ex-členům základní pětky přibyl ještě další: pivot Travis Nelson.

A přestože si Pardubice pod Bohunického taktovkou dokázaly s jeho náhlou absencí poradit na výbornou (zvítězily 97:83), pod košem bude zaručeně scházet. "Kvůli zranění nám nyní chybějí tři nejlepší skóreři, dohromady více než 41 bodů. Takový potenciál se v útoku nahrazuje těžko," uvědomuje si trenér pardubické Beksy.

Ve středu proti Brnu (od 18 hodin) bude jeho tým, pokud chce uspět, víceméně nucen zopakovat výkon, kterým si řekl o výhru ve svitavské hale Na Střelnici. Jeho základem je dokonalá obrana a nátlaková hra v podání nižší sestavy hráčů (jako je rozehrávač Levell Sanders nebo křídelník Lukáš Kotas).

Pardubice v této sezoně Brno již dvakrát přehrály, ovšem jihomoravský tým se od té doby dost změnil. V tabulce s bilancí 8 výher - 18 porážek vystoupal již na deváté místo (Beksa je momentálně pátá). Minule přemohl Ostravu.

"Tentokrát budeme hrát v podstatě proti úplně jinému týmu," konstatuje Bohunický.

A dodává: "Co se týče způsobu hry, Brno se nyní snaží dopravit víc míčů do vnitřního prostoru - ať už na nového pivota McClaina, který je jiným typem hráče než byl Cvetinovič, nebo přes rozehrávače Geigera, který využívá svých předností k nájezdům pod koš. Naším záměrem bude nedovolit soupeři jednoduché kombinace, které by vedly ke skórování z vnitřního prostoru."

Držitelé permanentek extraligového klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice mají v rámci spolupráce hokejistů s basketbalisty vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž