Prostějovský basketbalista Dušan Pandula si ze zápasu s Děčínem odnáší krvavý...

Prostějovský basketbalista Dušan Pandula si ze zápasu s Děčínem odnáší krvavý šrám. Doprovází ho trenérský asistent David Hájek. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Krvavá řežba Válečníků s Orly: vítězství si hosté odvezli na Hanou

  • 0
Basketbaloví Válečníci ve středu v zápalu boje zkrvavěli obličej Dušana Panduly, ale z výhry se radovali jejich soupeři Orli z Prostějova. Druhý tým NBL vyhrál letos nad Děčínem poprvé až na třetí pokus a byla to hodně řízná bitva.

"A my jsme ji nezvládli. Vypjatý zápas od hráčů, rozhodčích, prostě velká bitva," vydechl Jakub Houška, děčínský kapitán. Domácí padli 66:72.

Osmibodový náskok na konci 2. čtvrtiny Děčín promarnil a ve 3. části se strhla pořádná mela. Nejprve po souboji pod košem zůstal s krvavým šrámem ležet prostějovský Pandula, pak na sebe upozornil rebel Bosák. Když ho fauloval Kohout, neudržel se, strčil do něj a dostal technickou chybu. Druhou pak za protesty i kapitán Houška.

Děčín stahoval, ale dostal se jen na šest bodů. Víc už nestihl a děčínský trenér Pavel Budínský byl otrávený. "Gratuluju Prostějovu k výhře. Víc bych to nerozváděl, nemám chuť..." Diváci i přes porážku Válečníkům tleskali, na Orly se pískalo.

Ústí zůstalo černobílé: zatímco doma je už dlouho neporazitelné, venku mu k výhrám fous chybí. Jako ve středu, kdy ho Ostrava přetlačila 92:83. Šestý venkovní nezdar Pand v řadě.

"Ostrava byla k poražení, ale my ji neporazili, protože jsme nepředvedli výkon jako doma," řekl generální manažer Ústí Tomáš Hrubý. "Ale na to, že jsme přijeli už bez Emersona, jsme neodehráli špatný zápas. Jenže ani excelentní. Slabší chvilku si vybral náš tahoun, americký rozehrávač Mitchell. Kdyby podal svůj standard, v Ostravě bychom zvítězili."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž