Malik Beasley z Minnesoty zakončuje, brání ho Wendell Carter Jr. z Chicaga.

Malik Beasley z Minnesoty zakončuje, brání ho Wendell Carter Jr. z Chicaga. | foto: AP

Basketbalista Beasley půjde po sezoně NBA na 120 dní do domácího vězení

  • 2
Americký basketbalista Malik Beasley z Minnesoty byl odsouzen ke 120 dnům odnětí svobody za ohrožování osob střelnou zbraní. Čtyřiadvacetiletý rozehrávač a druhý nejlepší střelec Timberwolves v tomto ročníku NBA si bude moci trest odpykat po skončení sezony a formou domácího vězení, rozhodl soud.

Hráči také uložil pokutu 3000 dolarů a rovněž stanovil tříletou zkušební dobu, během níž Beasley nesmí vlastnit střelnou zbraň, pít alkohol a užívat drogy. Poté by měl být trestný čin překvalifikován na přestupek.

Beasley se provinil vloni v září, když zbraní ohrožoval tříčlennou rodinu, která zastavila s autem u jeho domu. Podle policejní zprávy Beasley k vozu přistoupil s puškou v ruce a vyzval posádku k opuštění pozemku. Rodina vypověděla, že při odjezdu na auto neustále mířil s puškou u ramene. Přivolaná policie poté v basketbalistově domě objevila další zbraně a marihuanu.

Beasley odehrál v NBA tři sezony za Denver a v průběhu čtvrté byl vyměněn do Minnesoty, kde získal místo v základní sestavě a ve zbylých 14 utkáních zaznamenal výrazně nadprůměrných 20,7 bodu na zápas. Po sezoně podepsal čtyřletou smlouvu na 60 milionů dolarů a v tomto ročníku pokračuje v roli jednoho z lídrů. S průměrem 20,5 bodu je v týmové statistice druhý za Karlem-Anthonym Townsem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž