Lokomotiva proti Spartě poprvé zvítězila

Karlovy Vary - Basketbalistky karlovarské Lokomotivy v prvním důležitém měření sil obstály. Proti pražské Spartě vybojovaly v sobotu v utkání první ligy žen cenné vítězství 74:64 (17:17, 31:33, 49:48).

"V tuto chvíli pro další vývoj ve skupině výhra nad Spartou ještě nic neznamená. V úterý nás čeká další zápas na jejich palubovce. Pokud by se nám i tam podařilo zvítězit, nemáme páté místo zaručené. Záleží na dalším vývoji ve skupině, především na zápasech Strakonic," uvedl karlovarský trenér Jiří Bárta.

Rozhodnutí vyrovnaného utkání přinesla až poslední čtvrtina hry.

"Opírali jsme se o týmový výkon. Taktiku jsme postavili především na ubránění dvou klíčových hráček Sparty. To se nám nakonec podařilo. Jessika Stratton i Milena Steffanová nám daly dohromady pouze patnáct bodů. Soupeře jsme chtěli udržet na pětasedmdesáti bodech, sami jsme plánovali vstřelit o deset víc. To se nám ale nepovedlo," vykreslil taktické plány trenér Bárta.

V posledních utkáních se ve hře karlovarských basketbalistek objevovaly výpadky koncentrace.

"Z naší hry bylo znát větší nasazení než normálně. Na děvčatech byla znát nervozita, hrála pod tlakem. Motivace hráček na utkání se ale negativně podepsala na proměňování vyložených příležitostí. Neproměňovaly jsme i takové šance, kdy hráčka šla sama na koš. To se nám běžně nestává. Takových situcí jsem na naší straně napočítal devět," vypočítal karlovarský kouč.

Trenér Lokomotivy našel ale ve hře svých svěřenkyň více pozitiv.

"Utkání jsme měli po celou dobu pevně v rukou. Je znát, že taktická vyzrálost našeho týmu šla nahoru. Dokážeme měnit rytmus hry, přizpůsobit soupeři systém obrany. Hráčky zvládají přenést do hry různé taktické varianty. To nakonec rozhodlo i duel proti Spartě," pochvaloval si Jiří Bárta.

Karlovarský kouč si pochvaloval diváckou kulisu. "Podpora našich fanoušků byla znát. Prostředí bylo opravdu bouřlivé," vykreslil domácí kulisu trenér Bárta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž