Tuři Svitavy - Jindřichův Hradec

Tuři Svitavy - Jindřichův Hradec | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Jindřichohradecké basketbalisty čeká s Brnem boj o šest bodů

  • 0
Už jenom čtyři utkání čekají basketbalisty jindřichohradeckého klubu Lions, aby také jim skončila základní extraligová část. Jihočeši mají ke konci soutěže celkem příjemný los, který by jim mohl pomoci, aby opustili poslední příčku tabulky.

Po čtvrteční večerní dohrávce ve Svitavách se bodově dotáhli na předposlední Brno, když vyhráli 82:74. Tím potvrdili, že se jim na tohoto soupeře v letošní sezoně daří. Na domácí palubovce dvakrát vyhráli - 99:83 a 92:78. V hale soupeře Jindřichův Hradec naopak po velmi slibném začátku prohrál 74:91.

"Náš tým předváděl v posledních týdnech velice dobré výkony, ale nedělní studená sprcha od Prostějova nás opět vrátila na zem, a my tak musíme začít tvrdě pracovat a především bojovat," uvedl pro klubové stránky kouč Lvů Karel Forejt.

"Hraje každý, kdo má ruce a nohy"

Také on ví, že série zápasů s lehčími soupeři může Hradci pomoci. "Samozřejmě, že teď máme příležitost, abychom se dostali z posledního místa, a uděláme pro to vše, co bude v našich silách. Takže taktiku na dnešek máme jedinou, musíme uhrát více bodů než Svitavy," usmál se Forejt před odjezdem na zápas do Svitav.

"Teď vážně, my už například nemůžeme moc míchat se sestavou. Když to řeknu škaredě, tak u nás nyní hraje každý, kdo má ruce a nohy. Kluci prostě musí zápas ubojovat. Pro nás je teď každé utkání hodně důležité," dodal razantně kouč Jihočechů.

Zajímavou basketbalovou podívanou také slibuje nedělní domácí utkání, kdy se Lions postaví Brnu. Oba celky mají v tabulce stejnou bilanci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž