Legendy domácího basketu se připomenou

B r n o - Nejen basketbalové legendy budou k vidění v pátečním exhibičním basketbalovém utkání v Brně. Proti bývalým domácím hráčům generace let sedmdesátých nastoupí jejich hvězdní vrstevníci z Jugoslávie a Itálie. Vedle Brabence či d´Amica se pokusí o kouzla s oranžovým míčem také fotbaloví a hokejoví internacionálové.

Zápas basketbalových hvězd z bývalého Československa proti jejich italským a jugoslávským kolegům se koná u příležitosti padesátých narozenin bývalého reprezentanta Jiřího „Ády“ Pospíšila. „Domlouvali jsme se na podobný zápas už loni. Nakonec jsme využili možnost sehrát zápas u příležitosti mých padesátin,“ uvedl Jiří Pospíšil, který startoval v týmu bývalého Československa třikrát na olympijských hrách (1972, 1976 a 1980), čtyřikrát na mistrovství Evropy a dvakrát na mistrovství světa.

Pamětníci, ale i mladší generace si určitě přijdou na své. Jména, jež se objevují na připravovaných spoupiskách, hovoří za vše. Ve výběru bývalého Československa se spolu s Pospíšilem objeví Gustáv Hraška, Jaroslav Skála, Stanislav Kropilák, Kamil Brabenec, Zdeněk Kos, Vladimír Padrta, Jaroslav Beránek, Josef Nečas, Petr Novický, Václav Šrámek a Justin Sedlák. Na druhé straně pak předvedou své umění Vinko Jelovac, Mihovil Nakič, Zoran Čutura, Nikola Plečaš i největší klenot, někdejší hráč zámořské NBA Augusto d’Amico.

Ani o přestávce exibičního utkání se ovšem diváci nebudou určitě nudit. Pod vysoké koše totiž nastoupí známé osobnosti domácího fotbalového či hokejového dění. Určitě bude zajímavé, jak se bývalí mistři fotbalových standardních situací Jozef Chovanec a Antonín Panenka stejně jako někdejší hokejoví reprezentanti Farda a Richter vypořádají s trochu odlišným sportem.

Utkání se uskuteční tento pátek v 18:00 v hale na Kounicově ulici v Brně


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž