Kyrie Irving tleská akci Brooklynu.

Kyrie Irving tleská akci Brooklynu. | foto: AP

Protestujte, buďte s rodinou, hrát nemusíte. Irving basketbalistkám zaplatí

  • 8
Hvězdný basketbalista Kyrie Irving finančně podpoří kolegyně z WNBA, které se rozhodnou vynechat tuto sezonu - ať už k tomu mají jakýkoliv důvod. Osmadvacetiletý rozehrávač Brooklynu věnoval pro tyto účely 1,5 milionu dolarů (zhruba 33,5 milionu korun).

„Ať už chce někdo bojovat za sociální spravedlnost, hrát basketbal, soustředit se na duševní i tělesné zdraví nebo třeba zůstat s rodinou, takhle iniciativa mu snad pomůže v rozhodování a stanovení priorit,“ řekl Irving, jenž kvůli zranění ramena nestihne blížící se restart NBA.

Irvingovi s vyhodnocením žádostí pomohou Natasha Cloudová z Washingtonu, jež sezonu sama vypouští, a Jewell Loydová ze Seattlu. 

Jewell Loydová (24) ze Seattlu má k míči o kousek blíž než Natasha Cloudová z Washingtonu.

Kromě Cloudové se nezapojily další hvězdy - Liz Cambageová z Las Vegas, Asia Durrová z New Yorku, Jonquel Jonesová z Connecticutu nebo Chiney Ogwumikeová z LA Sparks. Celkově absentuje více než tucet hráček.

Sezonu (prozatím) vynechává i duo dlouhánek z mistrovského Washingtonu. Tinu Charlesovou však omlouvá astma, od WNBA dostane zaplaceno. Elena Delle Donneová má potíže po borelióze a Mystics se rozhodli její kontrakt dodržet.

Zkrácená sezona WNBA začala 25. července ve sportovní akademii IMG v Bradentonu na Floridě kontroverzí, hráčky New Yorku a Seattlu odešly při americké hymně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž