Kyrie Irving z Brooklyn Nets se raduje na palubovce Philadelphia 76ers.

Kyrie Irving z Brooklyn Nets se raduje na palubovce Philadelphia 76ers. | foto: Eric Hartline-USA TODAY SportsReuters

Počkal si a dočkal se. Neočkovaný Irving dostal od New Yorku výjimku

  • 5
Kyrie Irving zas může nastupovat v basketbalové NBA za Brooklyn Nets i v domácích zápasech, přestože nemá vakcínu proti koronaviru. Newyorský starosta Eric Adams udělil výjimku z očkování sportovcům, umělcům a zaměstnancům města, takže budou smět do uzavřených prostor.

Podle čtvrtečního Adamsova vyjádření vstoupí výjimka v platnost s okamžitou účinností. Těžit z ní budou například i neočkovaní baseballisté New York Yankees a Mets. Sezona MLB začne v dubnu.

Čerstvě třicetiletý Irving v této sezoně NBA odehrál kvůli chybějícímu očkování jen 20 ze 73 zápasů Brooklynu a má průměr 28,5 bodu na utkání. 

Kyrie Irving je zpět v sestavě Brooklynu.

V NBA je nejznámějším případem neočkovaného hráče a jediným, kterého rozhodnutí odmítnout vakcínu připravilo o zápasy. Kanadský křídelník Andrew Wiggins z Golden State Warriors se nakonec nedobrovolně naočkovat nechal, Bradley Beal z Washington Wizards ji ke konci loňského roku podstoupil kvůli rodině.

Zákaz se týkal jen hráčů newyorských klubů Nets a Knicks a sanfranciských Warriors. Basketbalisté z hostujících týmů se z výjimky těšili už v uplynulých měsících. 

V minulém týdnu dostali Nets od vedení soutěže pokutu 50 000 dolarů za to, že umožnili Irvingovi vstup do šaten mužstva. Po zmírnění pravidel proti šíření koronaviru směl jen do veřejných prostor haly Barclays Center. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž