Demajeo Wiggins (vpravo) z Olomoucka útočí na koš GBA Jindřichův Hradec, brání...

Demajeo Wiggins (vpravo) z Olomoucka útočí na koš GBA Jindřichův Hradec, brání ho Ian Steere. | foto: Radek Váňa / BK Redstone Olomoucko

Přestřelka na úvod přinesla pět trojek nováčka Novotného a triumf Olomoucka

  • 0
Basketbalisté Olomoucka zahájili novou ligovou sezonu vítězstvím nad nováčkem GBA Jindřichův Hradec. Na své nové domácí palubovce v Olomouci vyhráli i přes nevydařený začátek 100:92.

Olomoucko táhly nové posily. Americký pivot Demajeo Wiggins si připsal 25 bodů a 15 doskoků, jeho krajan Kenny Carpenter zaznamenal 20 bodů, devět asistencí a šest doskoků. Filip Halada je doplnil 19 body a sedmi doskoky.

V hostujícím týmu potvrdil roli nového vůdce ofenzivy Torin Dorn, který zapsal 30 bodů. Filip Novotný (nezaměňovat s kolínským křídlem stejného jména) při své premiéře v zápase základní části zaznamenal v dresu jihočeského celku 18 bodů, když trefil pět trojek. Střelce odhalí i 15 tříbodových pokusů.

„Odehráli jsme nejlepší zápas od začátku přípravy, tak to má být. Začátek se nám úplně nepovedl, ale umím to pochopit. Hráli jsme poprvé v novém složení mistrovský zápas v nové domácí hale před fanoušky. Rychle jsme se však dokázali vrátit do utkání a ve druhé čtvrtině otočili výsledek,“ zhodnotil úspěšný vstup do sezony nový polský trenér Olomoucka Robert Skibniewski.

Ani americký kouč Jindřichova Hradce Gilbert Abraham nebyl z premiéry zklamaný. „Chtěli jsme co nejvíce sázet na ofenzivu a to se nám dlouho dařilo. Rozhodující okamžiky zápasu přišly v průběhu třetí čtvrtiny, kdy se nám nepodařilo uhlídat doskok Olomoucka,“ uvedl. 

„I tak šlo utkání do vyrovnané koncovky. Hráči bojovali, toho si cením. Věřím, že v takovém trendu budeme pokračovat,“ dodal.

Kooperativa Národní basketbalová liga mužů

1. kolo

BK Redstone Olomoucko - GBA Fio banka Jindřichův Hradec 100:92 (25:28, 55:44, 79:72)
Nejvíce bodů:
Wiggins 25, Carpenter 20, Halada 19, Vučkovič 13, Feštr 10 - Dorn 30, Filip Novotný (2000) 18, Steere 14, Gregory 11, Linhart 8.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž