Kateřina Elhotová z USK útočí v duelu proti Galatasarayi.

Kateřina Elhotová z USK útočí v duelu proti Galatasarayi. | foto: Peška Stanislav, ČTK

Konečně jsem se dostala do tempa, těší probuzenou střelkyni Elhotovou

  • 1
Györ (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - V minulých třech duelech Euroligy se basketbalistka Kateřina Elhotová hodně trápila s tím, co jí jde nejlíp - se skórováním. A bylo čím dál hůř. 5. 4. 0. Tahle bodová řada se však při čtvrteční výhře jejího ZVVZ USK Praha 75:71 na palubovce UNI Seat Györ otočila ve velký plus. Česká reprezentantka zaznamenala 19 bodů.

"V poslední době jsme měla hrozné problémy dostat se do tempa hry. Jsem ráda, že se mi to konečně povedlo. V útoku to bylo docela v pořádku," chválí se Elhotová i za čtyři úspěšné trojky ze sedmi pokusů či jedenáct bodů za první čtvrtinu.

Nevoněla jí však vlastní defenzivní práce. "Obrana zaostávala, musím to vychytat tak, abych prostě mohla dobře hrát na obou stranách," kritizuje se za tradiční slabinu.

Co dodat k úvodu, po kterém jste prohrávali 3:14? Proč se náskok domácích nepovedlo zachytit?
Hráli rychlé protiútoky a my měli problém to pokrýt. Myslím, že se jim abnormálně dařila střelba z dálky. Nevím, jestli to vyčtete ze statistik, ale když se na zápas podíváte, zvenku dost dávali. Podle toho, co bylo vidět na videu, tolik nedávali. A jejich podkošová hráčka Hollingsworthová nám dělala velké problémy.

Jaké pokyny přišly od trenérů v klíčových momentech a o poločase?
Po špatném začátku nám pan trenér řekl, ať jsme rády, že jsme to udržely takhle. Prohrávali jsme o dva body.

Druhá půle byla z vaší strany lepší, ale žádný velký nápor nepřišel, proč?
Oni jsou družstvo, který není radno podcenit. Je to tvrdý tým, to jsme mohli vidět. Já jsem tedy měla radost, že jsme se dokázali soustředit a nastoupit do třetí čtvrtiny koncentrovaně, protože většinou pro nás třetí čtvrtiny nevycházejí moc dobře. Bylo důležité, že jsme je dokázali stáhnout a držet krok po celou dobu. Bylo to těsné, ale v závěru jsme pak měli štěstí, když jsme proměnili důležité střely.

Došlo i na nervozitu a otázky, že s nováčkem Euroligy by váš tým přece jen prohrávat neměl?
Tohle si určitě každý uvědomoval. A hlavně ke konci, kdy se to tahalo o dva body, o bod, určitě nervozita byla, ale my jsme tým zkušených hráček, které nervozita vykolejit nesmí. A jsem hrozně ráda, že jsme to dokázali dovést do vítězného konce.

Do Maďarska za vámi přicestovala necelá dvacítka fandů, kteří byli slyšet. Vnímali jste jejich podporu?
Určitě jsme všichni hrozně rádi, že sem přicestovali a podpořili nás, za to jim moc děkujeme. A domácí diváci? Nevím, jak je to v Györu s popularitou basketbalu, ale myslím, že to celkově bylo docela fajn a že se nám tu hrálo dobře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž