Petra Bendu z Nymburka atakuje kolínský Richard Field.

Petra Bendu z Nymburka atakuje kolínský Richard Field. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Basketbalová liga začíná televizním zápasem Kolína s pražským USK

  • 0
Co bude těžší? Získat desátý titul v řadě, nebo obhájit bronzové medaile? V basketbalové Mattoni NBL se tyto otázky týkají středočeských týmů Nymburka a Kolína.

Složitěji bude svou pozici hájit určitě Kolín. Jeho loňské vyřazení Pardubic ve čtvrtfinále bylo prvotřídní senzací, následný bronz byl historickým úspěchem klubu. O dalším nymburském titulu naopak nikdo nepochybuje.

"Nymburk je jasným favoritem. Věřím ale, že Prostějov nebo Pardubice se ho budou snažit někdy porazit," řekl předseda Asociace ligových klubů Zdeněk Bříza.

Na pondělní tiskové konferenci promluvil v rámci zahájení nového ročníku Mattoni NBL. Kolín do něj ve středu vstoupí televizním zápasem na USK Praha, Nymburk ve své hale přivítá Svitavy.

Obhájce zlata už má za sebou kvalifikační turnaj o postup do Euroligy, na němž minulý týden vypadl v semifinále s italským Cantú.

"Hráčům jsem poděkovat za výkony, ale zároveň jsem jim zdůraznil, že nás čeká ještě plno těžké práce," řekl nymburský kouč Ronen Ginzburg. Jako důkaz hráčům okamžitě po návratu z Itálie naordinoval čtyři tréninky ve třech dnech včetně soboty a neděle.

Mattoni NBL se letos bude hrát v lichém počtu účastníků se třinácti týmy. Jedním z nich jsou stejně jako loni slovenské Levice, naopak Inter Bratislava ve své české misi nepokračuje.

"Měl partnera jen na jednu soutěž. A jelikož striktní pravidla slovenského svazu vyžadují start ve slovenské lize, musel Inter z té naší odstoupit," vysvětlil sportovní ředitel NBL Zdeněk Ringsmuth.

Kolín hlásil těsně před startem ligy potíže na postu rozehrávače, protože Slovák Marko ani Američan Ames v klubu nepokračují a nová posila z Portorika Gonzales se zranil. "Žádný zápas jsme neodehráli kompletní," posteskl si kouč Predrag Benaček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž