TAK KDO CHCE PODEPSANÝ MÍČ? Péče o fanouška je v případě Kobeho Bryanta

TAK KDO CHCE PODEPSANÝ MÍČ? Péče o fanouška je v případě Kobeho Bryanta příkladná. Dva mladí Korejci se dočkali podepsaného míče. | foto: AP

Koleno je v pořádku, hlásí Bryant po inovativní léčbě. Čeká na nabídky

  • 5
Zámořská NBA je ve stavu hlubokého hibernačního spánku. Jedna z jejích největších hvězd však nezahálí. Kobe Bryant cestuje po světě, chválí si uzdravené koleno a ze všeho nejvíc chce už zase hrát.

Původně se hodně mluvilo o jeho spojení s istanbulským Besiktasem, tam však podle posledních informací kmenový hráč Los Angeles Lakers nakonec nezamíří.

Bryanta trápilo v minulé sezoně především pravé koleno. Sám se nechal slyšet, že v něm už nemá téměř žádnou chrupavku a prakticky se mu v něm tak třely kosti o sebe.

Po nečekaném konci svého týmu už ve druhém kole play-off však měl dvaatřicetiletý basketbalista hodně času na regeneraci a také na výběr správného druhu léčby. Nakonec se rozhodl podstoupit inovativní proceduru v Německu a zdá se, že si vybral dobře.

"Kobe mi tvrdil, že jeho koleno je v nejlepším stavu za hodně dlouhou dobu," vypráví Bryantův dlouholetý spoluhráč Derek Fisher. "Zpočátku jsem mu moc nevěřil, ale pak jsem ho viděl v akci a musím říct, že měl pravdu."

Bryant po dlouhé době necítí téměř žádnou bolest a tak se mu nelze divit, že by chtěl co nejdřív opět hrát basketbal. A protože je jeho domácí scéna v NBA zavřená, je jasné, že se porozhlíží po možnostech v Evropě.

V souvislosti s pětinásobným vítězem NBA se dlouho mluvilo o Besiktasi Istanbul, který už podepsal jinou hvězdu ze zámoří - Derona Williamse. Šéf sportovního úseku istanbulského týmu Seref Yalcin dokonce optimisticky vyjádřil možnost Bryantova příchodu na "padesát na padesát".

Zdroj blízký vyjednávání však tvrdí, že v současné době je tato možnost téměř vyloučena. Ostatně sám hráč potvrdil, že s nikým z Besiktase už nemluvil celé týdny.

Jaké má Bryant nejbližší plány? "Zkrátka čekám na to, až mi někdo zavolá," uvedl na tiskové konferenci ve Washingtonu a demonstrativně položil svůj telefon na stůl. "Budu hrát kdekoliv."

Fanoušci NBA doufají, že Bryanta co nejdříve uvidí opět v dresu Lakers. Podle dosavadního (ne)vyjednávání ze stran majitelů klubů a hráčské asociace to však vypadá, že na takový obrázek si budou muset ještě hodně dlouho počkat.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon