Gordon Hayward a Bismack Biyombo z Oklahoma City Thunder braní Anthonyho Davise...

Gordon Hayward a Bismack Biyombo z Oklahoma City Thunder braní Anthonyho Davise z LA Lakers. | foto: AP

NBA vystrašil kolaps. Biyombo se skácel u střídačky. Je v pořádku, zní z Oklahomy

  • 0
Začínal obyčejný time out během druhé čtvrtiny zápasu NBA mezi Portlandem a Oklahomou, hráči obou celků se schází ke svým střídačkám, když náhle mezi hostujícími kolabuje Bismack Biyombo. Konžský basketbalista nekontrolovaně padá na palubovku a pořádně vystraší fanoušky i spoluhráče, kteří kolem něj okamžitě vytvoří hlouček.

Po chvíli se viditelně otřesený Biyombo zvedá a odchází za potlesku všech přítomných do šatny, kde ho okamžitě prohlíží zdravotníci z Portlandu. Podle zpráv z klubu by se nemělo jednat o žádné vážné zdravotní potíže.

„Je v pořádku, v podstatě jen omdlel,“ uklidňoval po zápase oklahomský trenér Mark Daigneault. „Po první půlce už seděl v šatně, smál se a vtipkoval.“

Oklahomský pivot ale ještě podstoupí sérii podrobnějších vyšetření, aby nemohlo dojít k podobné tragédii jako v roce 1993, kdy během předsezonní přípravy zemřel na palubovce po zástavě srdce křídelník Bostonu Reggie Lewis.

Biyombo v NBA hraje už třináct sezon, do Oklahomy přestoupil v únoru a v Portlandu za ní hrál teprve pátý zápas. Nepříjemným okamžikem se jasní favorité nenechali rozhodit a slavili výhru 128:120.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž