Kevin Durant (7) a brooklynský trenér Steve Nash (uprostřed) se domlouvají...

Kevin Durant (7) a brooklynský trenér Steve Nash (uprostřed) se domlouvají během zápasu s Bostonem. | foto: Winslow Townson-USA TODAY SportsReuters

Durant střílí ultimáta. Buď trenér, nebo já, vmetl majiteli Brooklynu

  • 18
Kevin Durant dal majiteli klubu Brooklyn Nets ultimátum: pokud u týmu zůstanou trenér Steve Nash a generální manažer Sean Marks, on za něj basketbal hrát nebude. Dvojnásobný vítěz NBA, mistr světa a trojnásobný olympijský šampion je údajně nespokojen se sportovním směřováním klubu, za který hraje od roku 2019.

Nets v minulé sezoně vypadli už v prvním kole po jednoznačné porážce 0:4 s pozdějšími finalisty Boston Celtics. Brooklyn navíc v průběhu ročníku vyměnil jinou superhvězdu Jamese Hardena do Philadelphia 76ers.

Už na konci června požádal Durant o výměnu a minulý týden měl jednání s majitelem Joem Tsaiem. Ten stojí za trenérem a manažerem. „Naše vedení a trenérský štáb mají mou podporu. Uděláme rozhodnutí, která budou v nejlepším zájmu Brooklynu Nets,“ napsal Tsai na Twitteru.

Téměř přesně před rokem podepsal Durant s Nets čtyřletou smlouvu na 198 milionů dolarů. V příští sezoně by si měl vydělat 42,97 milionu. Zájem o jeho služby už projevily mnohé kluby, ale největší naději nyní mají rivalové z Východní konference - Toronto Raptors, Miami Heat a právě Boston.

Durant je dvanáctinásobným účastníkem Utkání hvězd NBA, čtyřikrát byl králem střelců základní části. V letech 2017 a 2018 získal tituly s Golden State a v obou případech také dostal ocenění pro nejužitečnějšího hráče finále. V roce 2014 byl MVP celé ligy. Do NBA jej uvedl v roce 2007 jako dvojku draftu Seattle (po přestěhování klubu Oklahoma City), v němž strávil před odchodem do Golden State v roce 2016 devět sezon.

Rozpad dynastie, která nevznikla. Jak Brooklyn rozkmotřil tři velikány

V minulém ročníku Durant v 55 utkáních zaznamenal v průměru 29,9 bodu na zápas. V NBA má na kontě v základní části celkem 939 startů s průměrem 27,2 bodu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž