Basketbalisté Nymburka slaví šestý ligový titul za sebou

Basketbalisté Nymburka slaví šestý ligový titul za sebou | foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kdo je kdo v kádru mistrovského týmu basketbalistů Nymburka?

  • 0
Basketbalisté Nymburka o víkendu vybojovali šestý titul v řadě a po oslavách na tenisových kurtech se rozprchli do různých koutů světa. Ve stejné sestavě už se nikdy nesejdou. Ve spolupráci s bývalým skvělým hráčem a dnes mluvčím klubu Jiřím Zídkem pro vás MF DNES basketbalisty představuje: Kdo je kdo v kádru mistra?

Arthur Lee.
Basket už vyzkoušel v osmi zemích, má chorvatskou manželku. Usměvavý, fajn společník. Jiří Zídek: Dirigent hry, prodloužená ruka trenéra Katzurina.

Michal Křemen.
Po každém zápase bere na ploše do náruče syna, jehož jméno má vytetované na hrudi. Jiří Zídek: Poctivý pracant, v sezoně prokázal obrovské zlepšení.

Radek Nečas.
Když se u večeře směje celý tým, má v tom prsty nejčastěji právě vtipálek „Šutys“. Po sezoně si přidává a trénuje s Kolínem. Jiří Zídek: Základní týmový hráč, velmi chytrý v obraně.

Ladislav Sokolovský.
Má ve sbírce osm titulů a tím příštím vyrovná rekord kamaráda Pavla Beneše. Jiří Zídek: Velmi zkušený, v týmu je dlouhodobě, lídr kabiny.

Petr Benda.
Ve sportovním páru žije s bývalou volejbalovou reprezentantkou Marikou Těknědžjanovou. Mimo hřiště nenápadný. Jiří Zídek: Reprezentant, náš nejlepší podkošový hráč. Pro tým odpracuje moře černé práce.

Blake Schilb.
O tom, že je otec, se dozvěděl až po narození potomka. Malého syna vychovává za pomoci sestry, matka se dítěte vzdala. Jiří Zídek: Obrovský talent pro útočnou fázi, hraje atraktivně pro fanoušky.

Justin Gray.
Na žádném srazu ho nečekejte v první linii, většinou se přišourá poslední. Jiří Zídek: Střelec, solidní hráč schopný podržet tým v důležitých momentech.

Robert Tomaszek.
Ach ta paměť. Svalovec ligy dokáže zapomenout pas při cestě k utkání do ciziny. Jiří Zídek: Kdykoliv se dokázal obětovat pro mančaft.

Goran Jagodnik.
Ruku má velkou jako obr ze seriálu Arabela. Za Slovinsko hrál čtyřikrát na mistrovství Evropy. Jiří Zídek: Veterán s největšími zkušenostmi, tvrdý hráč.

Matej Venta.
Kufr schovaný na toaletě? Benjamínek musí snášet kanadský humor spoluhráčů. Jiří Zídek: Energie, entuziasmus z lavičky.

Pavel Slezák.
Je hodně pravděpodobné, že ho potkáte v posilovně. Bydlí přímo ve sportovním centru. Jiří Zídek: Nejvýbušnější hráč, nejlepší atlet v týmu.

Aleš Chán.
Na zájezdech vždy s knihou, na letišti i v autobuse. Mnohdy čte v anglickém originále. Jiří Zídek: Klasický podkošový hráč, rád hraje zády ke koši.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž