Česká reprezentantka Kateřina Zavázalová (v bílém) v duelu s Rumunskem.

Česká reprezentantka Kateřina Zavázalová (v bílém) v duelu s Rumunskem. | foto: ČBF / Václav Mudra

Hala skvělá, ale na palubovce hluchá místa, všimla si Zavázalová

  • 0
Mezinárodního turnaje v Hradci Králové, jenž byl generálkou na mistrovství Evropy basketbalistek 2017, se v týmu české reprezentace objevila i jedna členka hradeckých Lvic - Kateřina Zavázalová.

Hradecká rozehrávačka zasáhla do všech tří utkání, které reprezentace na východě Čech odehrála. A dařilo se jí i střelecky, když nejprve proti mladším kolegyním z reprezentace do dvaceti let zaznamenala 12 bodů, proti Rumunsku sice jen bod, ale v závěrečném utkání, které naše reprezentantky prohrály s Maďarskem 64:76, se znovu postarala o 12 bodů.

„Zápas s Maďarskem jsme si rozjely docela dobře, ale na konci už jsme to podle mého názoru nezvládly fyzicky. Samozřejmě to není výmluva, protože byly určitě hratelné, ale postupem času se ten zápas určitě nevyvíjel podle našich představ, do koše nám to nepadalo, navíc nás Maďarky na konci překvapily zónou, kterou jsme nebyly připraveny hrát, a zápas dopadl tak, jak dopadl,“ hodnotila závěrečné utkání s Maďarskem Zavázalová.

V posledním zápase s Maďarskem vám dělala problémy především Fegyvernekyová, která zaznamenala 32 bodů, čím to bylo, že jste ji nedokázaly ubránit?
Ona je hodně šikovná, navíc je hodně rychlá a má přesnou střelu. My jsme špatně řešily clony, takže byla často sama a střílela si to celkem v pohodě. Samozřejmě je to škoda, že jsme ji nedokázaly ubránit. Musíme se z toho poučit a v obraně se nachystat na takovéhle kvalitní hráčky.

Byl to pro vás velký zážitek zahrát si v Hradci Králové za reprezentaci, když zde bydlíte a hrajete?
Určitě je to pro mě velký zážitek, celý tenhle turnaj a vlastně ten fakt, že hraji za reprezentaci, je pro mě obrovská zkušenost a tím, že se zvolil turnaj v Hradci, kde bude příští rok evropský šampionát. Bude to určitě lákadlo i pro diváky, kteří už teď mohli okusit tu atmosféru, a doufám, že je to na příští rok nalákalo. Já jsem ráda, že přišla spousta známých, fanoušků hradeckého basketbalu a o to více mě těší, že jsem dostala šanci a mohla tu hrát.

Jak se vám zamlouvala hala, vlastně poprvé se v Hradci hrál basketbal na zimním stadionu. Bylo vše v pořádku?
Hala se jeví úplně skvěle, zázemí je také dobré, co se týče šaten. Palubovka tím, že tu ležela poprvé, tak tam byla občas nějaká hluchá místa, kdy to na parketě občas uskočilo, ale myslím, že je to věc, s kterou se dá určitě pracovat, a celková organizace tu fungovala výborně.

Jaký byl z vašeho pohledu nejlepší zápas na turnaji?
Určitě zápas s Rumunskem. Myslím, že jsme je přejely, do koše nám padalo téměř všechno, takže to z naší strany byl super zápas, bohužel v tom posledním se už projevila únava po tom náročném týdnu. Já se sama osobně strašně nerada hodnotím, od toho tu jsou trenéři, aby posoudili moje výkony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž