Kara Trutnov - Sokol Hradec Králové

Kara Trutnov - Sokol Hradec Králové | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Kara Trutnov dobrý zápas k výhře nedotáhla

  • 0
Téměř celý zápas držely basketbalistky Kary Trutnov naději, že ve svém historicky prvním zápase v play-off některého z evropských pohárů vyhrají. Až posledních deset minut už neměly dost umu a sil favorita přehrát.

V prvním utkání úvodního kola vyřazovací části letošního ročníku Evropského poháru FIBA nakonec s belgickým šampionem z Namuru prohrály 72:84.

Pokud chtějí uvažovat, že přes Namur přece jen postoupí, potřebují ve čtvrtek v Belgii vyhrát vyšším rozdílem, než se to včera podařilo soupeřkám.

Už v prvním poločase včerejšího zápasu byly chvíle, kdy se zdálo, že favorizovaný Namur bude zápasu vévodit, ale domácí Kara se vždy brzy dokázala soupeřkám přiblížit.

V rychlém zápase plném pohledných akcí a ve výborné atmosféře zaplněné haly se jí to podařilo jak v úvodní čtvrtině, kdy už prohrávala 12:19, tak také ve druhé, ve které Namur mířil k slušnému poločasovému náskoku. Ale z vedení 45:37 mu nakonec zbyly pouhé tři body.

A hned první dva střelecké pokusy Mišurové ve 2. poločase přinesl otočení skóre na 50:47. Oba týmy se pak přetahovaly ve vedení, to ale na svoji stranu v závěru třetí čtvrtiny převážily hráčky belgického týmu. Ujaly se vedení 60:65 a v závěrečné desetiminutovce už ho nepustily.

Domácí tým sice ještě jednou snížil alespoň na rozdíl pěti bodů (69:74), ale blíž ve skóre už se ke svým soupeřkám nedostal. Namur nakonec nejenže vyhrál, ale vydařeným závěrem si pro domácí odvet vypracoval i velmi slušný náskok.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž