Ondřej Peterka - ilustrační foto

Ondřej Peterka - ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Další kanonádu basketbalistů Prostějova řídil trojkami Peterka

  • 0
Další povedené představení mají za sebou basketbalisté Prostějova. V Jindřichově Hradci sice ve 2. minutě prohrávali o šest bodů, rychle se však probrali a po jednoznačném vítězství 108:82 překonali pošesté v sezoně stobodovou hranici.

„Hráči si uvědomili, že se blíží rozhodující část sezony a už se není na co šetřit. Navíc nám vítězství v poháru dodalo odpovídající sebevědomí. V zápase to bylo vidět,“ pochvaloval si kouč Ariete Prostějov Zbyněk Choleva.

Hostující sestava o úspěchu rozhodla už do přestávky. Druhou čtvrtinu vyhrála o devatenáct bodů a ve 25. minutě po koši Švrdlíka vedla 73:43.

Precizní obrana nutila hráče domácích Lvů do těžkých střel a přesně zakončené brejky srážely Jihočechy do propasti. „Pouze v několika případech nás domácí trápili útočným doskokem. Na výsledek to přesto vliv nemělo,“ poznamenal Choleva.

Kouče vítězů potěšila týmová souhra. Hned šest hráčů se dostalo přes deset bodů, nejlepší střelec zápasu Peterka proměnil pět ze šesti trojkových pokusů. „Tým hrál s chutí a výsledek tomu odpovídá. Doufám, že nám to vydrží co nejdéle. Nejlépe až do konce sezony,“ těšilo Cholevu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž