Yemi Gadri-Nicholson (vpravo) z Prostějova se pokouší zbrzdit Michala

Yemi Gadri-Nicholson (vpravo) z Prostějova se pokouší zbrzdit Michala Čarneckého z Pardubic. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Jednoduché koše nás nakoply, potěšilo pardubického Čarneckého

  • 0
Basketbalisté pardubické Beksy udrželi v poháru EuroChallenge domácí neporazitelnost i napotřetí. Po vynikajícím zápase proti francouzskému Roanne dokázali předvést excelentní výkon i proti českému vicemistrovi z Prostějova. Vyhráli o čtrnáct bodů 98:84, a mají tak lepší bilanci vzájemných zápasů s tímto soupeřem.

Na výhře se bodově nejvíce podílel Maurice Hampton, který zaznamenal 22 bodů. Po 18 bodech přidali Arnold a Muirhead.

Na rozehrávce předvedl perfektní výkon Michal Čarnecký, který si připsal šest asistencí a "svůj" individuální zápas vyhrál o 16 bodů. V obou statistikách byl nejlepší na palubovce.

O osudu zápasu hodně napověděla už první desetiminutovka, kterou Pardubice ovládly 29:18 a zaznamenaly úspěšnost střelby z pole 83 procent!

"Proti tomu není recept. Když tam spadnou jak lehké, tak těžké koše. Prostějov znervózněl a dostal se psychicky dolů. My můžeme jen děkovat, že se nám ta střelba tak dařila," říká pardubický rozehrávač Michal Čarnecký.

Čekali jste, že to půjde tak jednoduše?
Nečekali. Začali jsme výborně a Prostějov v úvodu nebyl plně koncentrovaný. Dávali jsme hodně jednoduchých košů, to nás nakoplo. Navíc nás hnali dopředu diváci. Věděli jsme ale, že Prostějov musí začít hrát, což se pak i ukázalo. Od skvělého začátku se pak odvíjel celý zápas.

Jejich klíčový hráč Gadri-Nicholson se vůbec neprosadil, bylo to tím, že byl po nemoci?
Nicholson je jejich stěžejní pivot. Myslím, že to nebylo jen tou nemocí, ale protože ho naši pivoti vymazali.

Kde se zápas lámal?
On se lámal v mnoha chvílích. Vedli jsme o deset, trochu to stáhli. Pak jsme vedli o dvacet a zase to korigovali na devět bodů. Pořád nepříjemně dotahovali. My jsme měli štěstí, že jsme se dokázali utrhnout na dvacet bodů a pak to dokázali ubránit.

V posledních patnácti vteřinách jste inkasovali dva koše, to by vás ještě mohlo v závěrečném účtování mrzet...
Ještě se to může zamotat, to jo. Ale my budeme věřit, že Roanne udrží domácí neporazitelnost a my vyhrajeme na Ukrajině. Ale i tak je to velmi dobrý výsledek, takový tým, jako je Prostějov, porazit o 14 bodů. Je pravda, že jsme měli ten rozdíl o dvacet udržet. Rozehrané to ale máme dobře a rozhodovat se bude v příštím kole.

Byla v tom tedy trochu nekoncentrovanost na konci a euforie z výhry?
Já tu chybu musím vzít na sebe. Snažil jsem se vypomáhat a bohužel jsem se otočil na špatnou stranu a neviděl jsem svého hráče, který to hned potrestal. Byla to moje chyba a možná trochu i ta nekoncentrovanost a euforie z výhry, jak říkáte.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž