Allen Iverson ještě v dresu Detroitu, nyní je hráčem Memphisu

Allen Iverson ještě v dresu Detroitu, nyní je hráčem Memphisu | foto: Reuters

Hvězdný basketbalista Iverson našel angažmá, bude hrát v Memphisu

  • 53
Basketbalová hvězda Allen Iverson bude v příští sezoně hráčem týmu NBA Memphis Grizzlies. Čtyřiatřicetiletý Američan podepsal jednoletý kontrakt, za sezonu by měl obdržet 3,5 milionu dolarů.
Klub svolal u příležitosti angažování nejslavnějšího hráče ve své historii na čtvrtek tiskovou konferenci.

"Bůh vybral Memphis za místo, kde budu pokračovat v kariéře," oznámil Iverson na internetové komunitní síti Twitter. "Cítím, že jsou rozhodnuti vytvořit vítězný tým, a vím, že jim mohu pomoct," dodal jeden z nejlepších střelců NBA posledního desetiletí.

Iverson hrál 11 sezon za Philadelphii, s níž jednou postoupil do finále play-off. Elitní střelec byl v roce 2001 zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže, čtyřikrát dal nejvíce bodů v základní části.

Před třemi lety přestoupil do Denveru, loni se po úvodních třech utkáních stěhoval do Detroitu. Tam se prvnímu hráči draftu z roku 1996 příliš nedařilo a několikrát se nevešel ani do základní pětky.

Valnou část sezony strávil v Detroitu Pistons, klub však i s hvězdným střelcem v sestavě neuspěl, vypadl už v prvním kole play-off.

Po uplynulé sezoně se spekulovalo, že Iverson zakotví v týmu Charlotte Bobcats, které trénuje někdejší kouč Philadelphie Larry Brown, Iverson však zvolil jinou alternativu. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž