Kateřina Elhotová z USK (vlevo) a Gabriela Andělová z Hradce.

Kateřina Elhotová z USK (vlevo) a Gabriela Andělová z Hradce. | foto: ČTK

Hradec i Trutnov přišly po jedné z opor, odlákalo jim je KP Brno

  • 1
Družstva basketbalistek z Královéhradeckého kraje v minulých dnech přišla o opory, se kterými jejich trenéři pro příští sezonu počítali. Z Hradce odešla rozehrávačka Gabriela Andělová, z Trutnova zkušená střelkyně Milena Prokešová.

Nejdříve se směrem na Brno překvapivě vydala hradecká Andělová, po pár dnech ji z kádru trutnovských rivalek možná ještě překvapivěji následovala Prokešová.

„Překvapilo nás to a trochu zklamalo, jakým způsobem k tomu došlo. Byli jsme s Gábinou Andělovou domluveni na pokračování, pak jsme se – ale ne od ní – během krátké doby dozvěděli, že podepsala Brnu,“ komentoval odchod šikovné jednadvacetileté rozehrávačky do brněnského KP manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník.

Stejnou cestou se vydala i mnohem zkušenější Prokešová. Její nečekaný odchod byl podpořen tím, že nabídku dostal i její manžel Pavel, v loňské sezoně asistent trutnovského kouče Kapitulčina.„Mrzí mě to, ale lidsky je chápu a rozumím tomu, že nabídku Brna přijali,“ uvedl Kapitulčin k dvojité ztrátě v týmu.

Pro něj to je dvojnásob špatné hlavně proto, že se z kádru vytratila další z tahounek loňské sezony, kterou Trutnov navzdory změněným podmínkám výborně zvládl. Kapitulčin totiž vedle ní nemůže počítat s Hindrákovou, která ukončila kariéru, a skončily obě Američanky Boudreauová a Boumanová.

Milena Prokešová (vlevo) z Trutnova se snaží zastavit Kristýnu Minarovičovou z Hradce Králové.

„Z šesti opor jsou čtyři pryč, budeme se s tím muset nějak poprat,“ řekl Kapitulčin, „čeká nás možná ještě těžší sezona než loňská, ale určitě nechceme nic vzdávat. Budeme chtít tým doplnit třeba i zahraničními hráčkami.“ Hradecké lvice zdaleka o tolik opor nepřišly, i když i z jejich družstva, které vybojovalo stříbrné medaile, některé odešly. Skončila Pazderová, kvůli těhotenství Rosenbaumová, k níž se nyní ze stejného důvodu přidala Hartigová. Všechny tři patřily k oporám pod oběma koši, právě tento post proto budou chtít v Hradci posílit.

První posilu už mají, s klubem se dohodla Lenka Šípová, která hradecké prostředí dobře zná, protože tady před lety působila.

V Hradci mají jasno i o druhé posile, stejně jako Šípová přijde z Nymburka rozehrávačka Kateřina Zavázalová. „Jsme domluveni, v Hradci hrát chce,“ říká k dalšímu návratu do hradeckých služeb Volejník. I pokud vše dopadne, budou si Lvice muset na tuto novou spoluhráčku pár týdnů počkat, protože Zavázalová je po operaci a hrát by měla začít až koncem roku.

Nejvyšší soutěž basketbalistek začne nový ročník 23. a 24. září. Hradecké lvice v něm budou obhajovat stříbrné medaile, které za poslední tři roky získaly podruhé. Trutnovská Lokomotiva se i přes úsporný ekonomický režim dostala do play-off a obsadila konečné 7. místo. Hradec začne stříbrnou obhajobu v Ostravě, Trutnov na úvod přivítá Slovanku Mladá Boleslav.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž