Radovan Kouřil (vpravo) z Opavy brání v utkání s Hradcem Králové.

Radovan Kouřil (vpravo) z Opavy brání v utkání s Hradcem Králové. | foto: Ondřej Ludvík / BK Opava

Hradecké přepisování historie pokračuje. Mají nejlepší bilanci

  • 0
Mít na svém výsledkovém kontě dvakrát víc výher než porážek? To je pro basketbalisty Hradce Králové v historii nejvyšší soutěže věc nevídaná. Tak příznivou bilanci Hradečtí nevybojovali ani v jedné ze tří předcházejících sezon po svém návratu mezi českou elitu.

Královští sokoli si totiž o víkendu dojeli pro vítězství i do Děčína, který na jeho palubovce porazili 82:68. Bylo jejich čtvrté, pouze ve dvou z dosavadních šesti utkání prohráli.

„Chtěli jsme odčinit ostudnou prohru v Opavě a věděli jsme, že Děčín je momentálně pod tlakem,“ poznamenal ke čtvrté letošní výhře Lubomír Peterka, kouč hradeckého družstva. V Opavě Hradec před týdnem prohrál o více než 50 bodů.

Bilance je o to příjemnější, že Hradec přivezl ze hřiště soupeře už druhou výhru, stejný počet jich získal na domácí palubovce. 

Na ni se vrátí až o víkendu, kdy se v Třebši bude hrát první derby s Pardubicemi, které zahájily sezonu také velmi dobře. Ještě předtím, už pozítří, se ale Královští sokoli potřetí za sebou vypraví na hřiště soupeře, tentokrát do Ostravy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž