Ústí nad Labem - Olomouc: boj o míč

Ústí nad Labem - Olomouc: boj o míč - Oloumocká Monika Antošová (vlevoú se snaží uniknout ústecké trojici - (zleva) Lucii Perželové, Tereze Vorlové a Jitce Paterkové. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Hráčky Ústí vyrovnaly sérii o udržení

  • 6
Ústí nad Labem - Sestoupí z první ligy basketbalistek Ústí nad Labem nebo Olomouc? O tom se rozhodne ve středu v hanácké metropoli. Čtvrtý zápas série o udržení totiž vyhrály Severočešky 77:74 a vyrovnaly stav na 2:2. O triumfu domácích rozhodly až v závěru Brůzlová a Kalkusová čtyřmi proměněnými trestnými hody.

Basketbalistky Ústí rozhodly o vítězství v nervózním a dramatickém zápase až v závěrečných 20 sekundách, v nichž Brůzlová a Kalkusová proměnily čtyři trestné hody za sebou. 

Severočešky začaly lépe a dobrou obranou si vybojovaly pětibodový náskok. V první pětiminutovce druhé části zápasu ale zaznamenaly pouhé dva body a poločas skončil nerozhodně. Ve třetí čtvrtině naopak získaly desetibodové vedení hráčky Olomouce, a to zejména zásluhou Vlkové a Lechnerové. Domácí tým ale dokázal v závěru zápas otočit, když v koncovce využil vyfaulování Lechnerové.

"Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Po dobré první čtvrtině nás začaly soupeřky přehrávat a zápas jsme zvrátily nezměrnou bojovností," řekl domácí kouč Petr Stavěl. "O udržení jsme měli rozhodnout dnes, ale vítězství jsme ztratili. Klíčovým momentem bylo vyfaulování Lechnerové v závěru," řekl hostující Svatopluk Horák.

Výsledek - o udržení:
Ústí nad Labem - Olomouc 77:74 (23:18, 39:39, 48:58)
Nejvíce bodů: Vorlová 18, Perželová 11, Nováčková a Peterková po 9 - Vlková 20, Lechnerová 19, Hůlková 15, Antošová 12. Rozhodčí: Kapl, Smetana. Trestné hody: 33/26 - 30/19. Fauly: 26:23. Trojky: 3:5. Nejlepší hráčka: Vorlová. Diváci: 150. Stav série 2:2. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž