Houseři nechtějí hrát první ligu

  • 2
Brno - Chtějí hrát Houseři první basketbalovou ligu? Zřejmě ne. Jinak by totiž nenabízeli její odprodej druholigovým klubům - Opavě a ambicióznímu Zlínu. "Momentálně se k situaci v našem klubu vyjadřovat nebudeme. Oficiální tiskové prohlášení chystáme na druhou polovinu tohoto týdne," tvrdí mluvčí Houserů Lenka Pištěková.

"Ve čtvrtek by měl majitel klubu situaci vyjasnit, do té doby nám nezbývá než čekat," říká nový manažer klubu Josef Jelínek.

Opava: Nekoupíme. Museli bychom platit penězi města

Největším kandidátem na odkup první ligy od brněnského klubu byla Opava, poslední tým letošního ročníku nejvyšší domácí soutěže. Jenže šance, že by si opavští basketbalisté v příští sezoně přece jen zahráli ligu místo Houserů, už zřejmě definitivně padla.

"Museli bychom platit penězi, které jsme dostali od města na sportovní provoz," vysvětloval manažer opavského klubu Dušan Štěnička.

"To by nám přišlo nemorální. Budeme se chystat na druhou ligu a uvidíme, co přijde. Houseři se z první ligy mohou odhlásit 14 dní před začátkem soutěže a nám to spadne do klína," přiznal.

Ještě předtím Štěnička Houserům nabídl, že licenci na nejvyšší soutěž Opava převezme, ale nebude za ni platit.

"Na to nepřistoupili, i když asi první ligu hrát nechtějí. A připravený na to kromě nás není ani žádný jiný klub v republice. To jsem si zjistil."

"To, co říká pan Štěnička, není pravda," ohradila se Pištěková. "Už jsme s ním mluvili, on tvrdí, že takové informace nikomu nepodával." Jenže proti mluví další oslovený klub - Zlín.

Zlín: Nekoupíme. Nejprve musíme dobudovat mládež

"Odkoupení první ligy nám Houseři nabídli, a my to odmítli," tvrdí šéf zlínského klubu Zdeněk Mikel. "Chceme budovat klub postupně ve všech kategoriích. Chceme ligu hrát, ale ne bez náležité základny."

Pro druholigový Zlín to nebyla jediná možnost. Po skončení sezony jim nabídla hrát nejvyšší soutěž postupující Sadská, ale ani její podmínky Zlín neakceptoval.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž