Michaela Uhrová ze Strakonic proniká obranou Slovanky.

Michaela Uhrová ze Strakonic proniká obranou Slovanky. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Nezdařilová je zraněná, ve Slovance ji nahradí reprezentantka Uhrová

  • 0
Basketbalová Slovanka MB bez Hany Nezdařilové? Obtížně představitelné se stalo realitou - alespoň na jeden měsíc, kdy bude osmadvacetiletá rozehrávačka scházet. V sestavě ji nahradí narychlo získaná reprezentantka Michaela Uhrová, která naposledy působila ve Strakonicích.

Čerstvou posilu potvrdil trenér týmu Tomáš Veselý. "Vedení klubu získalo Míšu Uhrovou včera, dneska se s ní poprvé setkám na tréninku a zítra s námi odjede do Brna k utkání na Valosunu," popsal na rychlo uchystaný příchod.

A už nyní se těší, až Uhrová, která se během léta nedohodla na prodloužení svého bezmála tříletého působení ve Strakonicích, zvýší konkurenci ve Slovance.

"Hráčky budou muset o sestavu víc bojovat," plánuje si Veselý, jak se třicetiletá členka širšího kádru reprezentace popasuje s Nezdařilovou a Američanka Porchia Greenová se bude moci napevno usadit na pozici menšího křídla.

To však už Veselý vyhlíží časy, kdy se Nezdařilová znovu vrátí na hřiště. Tedy první polovinu listopadu.

"Hanka má sádru minimálně na čtrnáct dnů. Doktor její absenci odhaduje na jeden měsíc," popisuje kouč následky zranění kotníku z nedělního duelu proti ZVVZ USK Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž