Radost českých basketbalistek. S číslem 8 Ilona Burgrová.

Radost českých basketbalistek. S číslem 8 Ilona Burgrová. | foto: Vilém Fischl

Českým fotbalistům přijdou fandit i basketbalové reprezentantky

  • 0
Českým fotbalistům budou v úterním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy proti Nizozemsku osobně fandit i basketbalové reprezentantky. Na zápas v Praze na Letné dorazí v rámci utužování kolektivu před odjezdem na mistrovství světa do Turecka.

Basketbalistky za sebou mají zahraniční přípravu a nyní v Praze dolaďují poslední detaily před odjezdem na MS. Trénují v hale Sparty hned za Generali Arenou, a tak využijí možnost a pokusí se dodat alespoň trochu své energie fotbalistům.

"Choreo připravovat nebudeme, to by nevyniklo. Kotel českých fanoušků to určitě zařídí. My si připravíme nějaké pokřiky, abychom kluky podpořily," řekla za spoluhráčky pivotka Ilona Bugrová. "Věřím, že v úterý s fanoušky vytvoříme dobrou atmosféru a pomůžeme klukům k úspěchu," dodala.

Pro basketbalistky to nebude první účast na utkání fotbalové reprezentace. "Na zápasy sice nechodím pravidelně, ale také to nebude výjimka. Rozhodně to nebude moje první návštěva zápasu fotbalové reprezentace," uvedla Burgrová. "Chodím i na jiné sporty, třeba teď jsem byla na atletickém mistrovství České republiky družstev v Kolíně," dodala.

V hledišti basketbalistky nebudou jen fandit, ale také sbírat inspiraci. "Bohužel mám profesionální deformaci. I když se dívám na sport, kterému třeba nerozumím nebo mi není vlastní, tak sleduji, jak tělo reaguje, jak se pohybuje. A vždycky jsou tam nervy i za toho sportovce," popsala Burgrová.

"Fotbal je stejně jako basket týmový sport. Je třeba, aby všichni podali dobrý výkon. Pak se může dostavit výsledek. Je potřeba, aby kluci všechno sladili, pak můžeme očekávat pro nás dobrý výsledek," dodala pivotka z USK Praha.

Utkání mezi českými fotbalisty a Nizozemskem začne v úterý ve 20:45.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž