Forma se vrací v pravý čas

  • 1
Brno - Jediným týmem, který ještě teoreticky může předstihnout vedoucí Opavu a postoupit do play-off Mattoni NBL z prvního místa, jsou basketbalisté BVV ŽS Brno. Na dlouho suverénního lídra ztrácejí dvě kola před koncem nadstavbové části dva body a k jeho předstižení jim stačí "maličkost": vyhrát oba své zbývající duely, v Nymburku a s Mlékárnou Kunín, a doufat, že Slezané prohrají v Novém Jičíně i doma s TE Brno. Pak by měli spolu s Opavou shodný počet 55 bodů, ovšem ve prospěch Brňanů by hrálo lepší skore ze vzájemných zápasů.

Svěřencům trenéra Miroslava Pospíšila se vstup do nadstavbové části nevydařil. Z úvodních pěti zápasů čtyři prohráli, což se navzdory komplikacím se sestavou nečekalo. Tým okolo zkušeného Jana Svobody se však dal dohromady a třemi výhrami v řadě naznačil, že se dostává do správného tempa.

"Podařilo se nám načerpat nové síly a hrajeme lépe, než bezprostředně po pohárovém finále ve Svitavách. K plné spokojenosti mám však stále daleko jak pokud jde o dodržení taktiky a vymezení chyb, tak i z hlediska zdravotního stavu hráčů," tlumí optimismus Miroslav Pospíšil.

Brňané po vydřené výhře na palubovce svého městského rivala přejeli v domácí hale první Opavu i pátý Děčín a opět se díky lepšímu skore usadili na druhém místě před Nymburkem. "Zápasy s Opavou a Děčínem jsme zvládli poměrně snadno i v nekompletním složení. Sami jsme se ovšem připravili o lepší výsledky místy komplikovanými koncovkami s nepřesným zakončením v okamžicích, kdy se hráči dokázali díky rychlosti a vtipu uvolnit. Musíme na tom dál pracovat," zdůrazňuje Pospíšil.

Radost mu může dělat lepšící se zdravotní stav opor Klimka s Černoškem. "Koncem tohoto týdne už bychom měli být kompletní," přitakal brněnský kouč. "Klimkův výron v kotníku nebyl tak zlý, jak zranění v závěru utkání s Opavou vypadalo. Pokud jde o Černoška, ten po týdenním pobytu v nemocnici s žaludeční virózou stále ještě nemá v pořádku testy. Samozřejmě nám záleží na tom, abychom šli do play-off v plné síle a obhájili postavení, které nám v celém dosavadním průběhu Mattoni NBL patří."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž