Zleva Jolene Andersonová ze Schia, Marta Xargayová z USK Praha a Endene...

Zleva Jolene Andersonová ze Schia, Marta Xargayová z USK Praha a Endene Martinezová ze Schia. | foto: ČTK

Basketbalistky USK se budou v Itálii chystat na euroligové play-off

  • 0
Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve středu zakončí účinkování v základní skupině Euroligy na hřišti Schia. Poslední zápas už nemůže nic změnit na tom, že české mistryně obsadí třetí příčku v tabulce, a tak jim půjde především o vyladění formy na čtvrtfinále.

Naproti tomu italskému celku jde o hodně, protože výhra mu dá šanci na postup do play-off. Schio je před posledním kolem páté se ztrátou jedné výhry na Montpellier.

Pokud nad USK zvítězí a francouzský tým zároveň prohraje v Krakově, posune Schio do play-off lepší vzájemná bilance. V opačném případě italský klub nenaváže na loňskou účast ve čtvrtfinále, v němž vypadl právě s USK.

V tomto ročníku se oba celky utkaly na začátku roku a dramatickou bitvu Pražanky doma vyhrály o jediný bod 74:73 košem Aleny Hanušové pět sekund před koncem. Předtím v celém utkání drželo mírné vedení Schio, jehož hlavní postavou je francouzská reprezentantka Endene Miyemová.

Pražanky jdou do zápasu po porážkách s favorizovanými celky Kursku a Fenerbahce a s cílem zvednout si sebevědomí před čtvrtfinálovými boji. V nich čeká USK duel s Naděždou Orenburg. Ruský celek bude ladit formu doma proti dalšímu jistému účastníkovi čtvrtfinále Salamance.

„Ve Schiu si nebudeme zkoušet nic nového. Dáme prostor hráčkám, které v sezoně tolik nehrály. Samozřejmě by ale bylo dobré vyhrát a zvýšit si sebevědomí,“ řekla trenérka Natália Hejková.

V Itálii se ve středu začne hrát ve 20:00 SEČ.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž