Do nominace se nevešla Johnová

  • 1
Brno - Poslední test výkonnosti před blížícím se mistrovstvím Evropy v Turecku čeká české basketbalistky. V pondělí dopoledne odletěly do Moskvy ke dvěma zápasům s ruskou reprezentací. Ty odehrají v moskevském komplexu Olympijskij v úterý a ve středu od 16.00 středoevropského času. Mezi dvanácti vybranými hráčkami chybí Darina Johnová, která se do nominace nevešla.

"Obě utkání pro nás budou poslední kvalitní prověrkou se silným protivníkem a měla by se v nich vykrystalizovat také základní sestava. Po náročné přípravě v minulém týdnu by už měla naše výkonnost vzrůstat," uvedl trenér Jan Bobrovský.

Po posledním přípravném utkání s Tureckem Bobrovský příliš spokojen nebyl, neboť jeho svěřenkyně v sobotu v Nymburku prohrály 68:70.

Obhájkyně titulu mistryň Evropy Rusky nejsou v plné síle a v přípravě už prohrály v minulém týdnu dva zápasy ve Francii s domácí reprezentací. První přátelský zápas dokonce vysoko 65:84, ve druhém - při finále turnaje v Hagondange - už odvedly Rusky lepší výkon a prohrály jen o tři body 72:75.

Z kádru, který před dvěma lety vybojoval na ME zlaté medaile, chybí ruskému trenérovi Igoru Grudinovi sedm hráček. Všechny startují v zámořské lize WNBA a na základě výsledků se může v ruské reprezentaci objevit už jen pivotka Maria Stěpanovová.

"Musíme vycházet ze současného stavu. Ve Francii jsme měli herní výpadky, nyní bychom se jich už měli vyvarovat. Český tým je velmi silným protivníkem, ale právě takového soupeře jsme na závěr přípravy chtěli," uvedl trenér Grudin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž