Děčín poprvé nasadí do hry Pavla Miloše

  12:16aktualizováno  12:43
Praha - Od pátku až do příští středy je rozloženo 18. kolo Mattoni Národní basketbalové ligy mužů. Dnes odpoledne se v zajímavém souboji utkají Mlékárna Kunín s Prostějovem, zítra jsou na programu další dva zápasy a v neděli Pardubice vyzvou obhájce titulu z Nymburka. Zbývající dvě utkání se odehrají až v příštím týdnu.

Mlékárna Kunín - BK Prostějov
(5. 1. v 18.05)

Novojičínský tým v lize stále tápe. Po sedmnácti odehraných kolech mu patří až osmá příčka, přitom před dvojicí USK Praha-Ústí n. L. má náskok jediného bodu. "Doufám, že už začneme hrát lépe, hlavně v defenzivní činnost, a náš výkon se zvedne. Už to moc potřebujeme," řekl křídelník Štěpán Reiberger.

V minulém kole Mlékárna Kunín už bez odstoupivšího trenéra Hummla prohrála v Ostravě a šlo již o čtvrtou porážku v posledních pěti zápasech. "Doufám, že tentokrát odehrajeme lepší zápas než ten první v Prostějově. K tomu by nám mělo pomoci domácí prostředí, a také zlepšení v některých herních činnostech, které nám dělaly problémy v Ostravě," poznamenal trenér Zbyněk Choleva.

"Jde zejména o zlepšení doskoku na obou stranách hřiště. V této činnosti si musíme dát pozor hlavně na Radka Nečase, který v doskakování dominuje."

Choleva se musí i v dnešním utkání obejít bez zraněného Marka Štece. "Dost potlučený je i Juraj Gavlák, který má dva stehy na hlavně a úplně v pořádku není ani Štěpán Reinberger, jehož stále trápí viróza, ale je předpoklad, že oba hráči budou připraveni hrát," uvedl tiskový mluvčí klubu Milan Dvořák.

Prostějov přijede do Nového Jičína bez Pavla Miloše, kterého před několika dny uvolnil do Děčína. Hrát už nebude ani polský pivot Kordián Korytek. "Ještě je u nás, ale už s ním nepočítáme," konstatoval trenér Michal Ježdík.

První vzájemný zápas

Prostějov - Mlékárna Kunín 87:71 (Korytek 17 - Williams 13)

Očima experta

Jaroslav Kovář: Družstvo Kunína je na tom psychicky velmi špatně, rezignace trenéra Hummla byla zřejmě jen vyvrcholením této situace. Ke zlepšení nálady určitě nepřispěla ani porážka v Ostravě. Tým se možná nachází na historicky vůbec nejhorším místě v tabulce a to jistě neodpovídá představám vedení klubu. Dají se tedy očekávat změny v hráčském kádru, v němž očividně chybí vůdčí osobnost.

Mlékárna by v tomto utkání nutně potřebovala získat dva body, ovšem Prostějov je pochopitelně velice silným protivníkem, i když v poslední době několikrát zaváhal. Domácí mají i kvůli zraněním užší kádr a to může být jeden z rozhodujících faktorů tohoto zápasu, hlavně s ohledem na skutečnost, že oba soupeři měli pouze jediný den volna. Tip: 2.

BK Děčín - BK Sadská
(6. 1. v 17.30)

Děčínští basketbalisté si v minulém kole poradili s posledním týmem tabulky BBK Brno a nyní je čeká předposlední Sadská. "Soupeř je na jedenáctém místě tabulky, přesto k tomuto utkání musíme nastoupit velmi koncentrovaně a soustředit se na naši hru. Dobře totiž víme, že Sadská vyhrála v Liberci a nesmíme tedy nic podcenit," nabádá hráče k zodpovědnému výkonu generální manažer Pavel Stara.

"Hrajeme v domácím prostředí a věříme, že nás přijde podpořit co nejvíce našich fanoušků, které potěšíme nejen vítězstvím, ale i předvedenou hrou." Premiéra v dresu Děčína čeká reprezentačního křídelníka Pavla Miloše, který přišel na sever Čech z Prostějova.

První vzájemný zápas

Sadská - Děčín 63:82 (Lyle 22 - Sanders 15)

Očima experta

Jaroslav Kovář: Severočeši se dostali až na druhou příčku tabulky a stále předvádějí velmi dobré výkony. Myslím si, že Sadská je v tomto utkání nemá čím překvapit. Aby mohla pomýšlet na vyrovnaný průběh, museli by hostující hráči podat výkon na hranici svých možností. Rozdíl v kvalitě obou týmů je skutečně velký, a proto je Děčín jasným favoritem. Tip: 1.

A Plus OHL-ŽS Brno - BBK Brno
(6. 1. v 17.30)

Brněnské derby by mělo být jednoznačnou záležitostí A Plus. Svěřenci trenéra Miroslava Pospíšila vyhráli osm z posledních devíti zápasů a v duelu s posledním BBK neberou nic jiného než vítězství. "Pokud bude v pořádku Pavel Prach, který v minulém kole šetřil zraněné koleno, nastoupíme poprvé v této sezoně v kompletní sestavě," podotkl tiskový mluvčí domácího klubu Zdeněk Hrančík.

Trenér Pospíšil doufá, že hráči přistoupí k sobotnímu střetnutí s maximální koncentrací. "Naši hráči v zápasech s týmy z konce tabulky nebrání s potřebnou důsledností. Doufám, že proti BBK budeme mít v tomto směru víc důvodů ke spokojenosti než v Ústí."

Hostující družstvo povede v městském derby nová trenérská dvojice. Vedení klubu po středeční porážce s Děčínem ukončilo spolupráci s Jindřichem Votoupalem a Josefem Jelínkem a místo nich přivedlo Jiřího Jandáka a Josefa Musila.

První vzájemný zápas

BBK - A Plus 69:102 (Slezák 25 - Machač 26)

Očima experta

Jaroslav Kovář: Hráči A Plus i nadále pokračují v dobrých výkonech, což potvrdili i v utkání v Ústí n. L., v němž domácí tým jasně přehráli. Také v tomto zápase jsou jasným favoritem, brněnské derby asi tentokrát nebude mít obvyklý náboj. Nová trenérská dvojice BBK Jandák-Musil má před sebou těžký úkol pokusit se získat alespoň nějaké vítězství, v tomto střetnutí se to ale hostům zřejmě nepodaří. Jejich hráčský kádr by potřeboval výrazně posílit, jinak nemá šanci pomýšlet na záchranu. Tip: 1.

Synthesia Pardubice - ČEZ Basketball Nymburk
(7. 1. v 16.45)

Zatímco pardubický trenér Stanislav Petr bude mít k dispozici kompletní sestavu včetně uzdraveného pivota Jiřího Trnky, hosté se stále musejí obejít bez Guillerma Diaze. "Po Vánocích se nevrátil. Zatím jednáme o tom, jak to bude dál, ale v Pardubicích hrát nebude," řekl tiskový mluvčí Jiří Zídek.

Domácí tým si po sérii čtyř výher v řadě věří. "Nymburk je jasný favorit, to nelze popřít, ale my si věříme a chceme předvést co nejlepší výkon," uvedl trenér Petr. "Když se nám bude dařit, jsem přesvědčen o tom, že můžeme vyhrát. Uvidíme, jak Nymburk překoná problém s Diazem. Naší snahou bude, aby byl zápas maximálně vyrovnaný a zajímavý pro diváky."

První vzájemný zápas

Nymburk - Pardubice 89:79 (Sokolovský a Diaz 21 - Ames 25)

Očima experta

Jaroslav Kovář: Pardubice se v posledních zápasech opět dostávají do ztracené formy, o čemž svědčí čtyři vítězství v řadě. Velmi jim pomohl návrat uzdraveného pivota Trnky, který je pod košem hodně platným hráčem. Synthesia má kromě domácího prostředí výhodu v tom, že nemá co ztratit, naopak může jen překvapit. Nymburk má však na svém kontě stále pouze jednu porážku a i v tomto utkání je favoritem. Velmi zajímavý by mohl být souboj amerických rozehrávačů Amese a Russella, kteří patří na svém postu k nejlepším v lize. Hosté mají přece jen o trochu širší kádr a pokud podají zodpovědný výkon, měli by zvítězit. Tip: 2.

Další program 18. kola

NH Ostrava - Kondoři Liberec (8. 1. v 17.50)
USK Praha - BK Ústí n. L. (10. 1. v 17.50)

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

POHLED: Zábranský a fotbal? Projekt, kde pasti číhají na každém kroku

1. května 2024

Premium Bezmála týden uplynul od překvapivého vstupu hokejového bosse Libora Zábranského do fotbalového...

Bayern - Real 2:2, otočka domácích i dvě penalty. Hosté berou cennou remízu

30. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23:27

Tři góly po přestávce, dvě penalty i moře neproměněných šancí. Úvodní semifinále Ligy mistrů mezi...

Veselý a Satoranský dovedli Barcelonu k druhé výhře nad Olympiakosem

30. dubna 2024  23:12

Basketbalisté Barcelony vyhráli s velkým přispěním Jana Veselého a Tomáše Satoranského v hale...

Skvělý skalp legendy! Lehečka zdolal Nadala, v Madridu prošel do čtvrtfinále

30. dubna 2024  21:50,  aktualizováno 

Aktualizujeme Parádním výkonem, při němž ani jednou neztratil servis, si vysloužil hodnotný skalp majitele 22...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...

SVJ si bude brát úvěr na opravu balkonů. Musím platit, i když ho nemám?

Výhodou bytu ve vlastnictví je, že ho můžete kdykoli prodat, pronajmout či rekonstruovat, aniž byste potřebovali...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého ovčáckého psa? Tak...